Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš užtvarą išvertusio girto vairuotojo raktelius atėmęs vilnietis: „Gal kam išgelbėjau gyvybę“

Šeštadienio vėlyvą vakarą vilnietis Simonas Dailidė savo daugiabučio namo kieme kovojo su girtu vairuotoju. Sėdęs prie vairo, šis ruošėsi važiuoti į gatvę, tačiau nepavykus išsukti iš kiemo, rėžėsi į užtvarą. Atsiklausęs daugybės keiksmų ir grasinimų, Simonas atėmė iš neatsakingo vairuotojo raktelius ir iškvietė policiją. Vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis.
Girtas vairuotojas prieš mašina išversto užtvaro
Girtas vairuotojas prieš mašina išversto užtvaro / Stop kadras

Incidentas nutiko Vilniaus Baltupių mikrorajone, Kalvarijų gatvėje. Šeštadienį apie 22.30 val. vilnietis Simonas pastebėjo, jog mėlyną „VW Transporter“ vairuojantis vyras išvertė kiemo užtvarą. Įvykį matė ir balkone tuo metu buvęs Simono kaimynas. Abu vyrai iškvietė policiją.

Norisi rėkti garsiai: žmonės, nesėskit girti prie vairo. Prieš gerdami pagalvokite, kaip grįšite namo. O jei matote iš linksmybių išeinantį girtą žmogų, pasidomėkit, kaip jis keliaus namo.

„Priėjau prie vairuotojo, atidariau duris, norėjau paklausti, kas vyksta, bet tuomet pamačiau ir užuodžiau, kad vairuotojas girtas. Iškart ėmiau skambinti policijai, atėmiau iš jo raktelius. O kiek dar reikėjo grasinimų išklausyti: aš tave surasiu, tu nežinai ką darai, tau bus blogai... Vairuotojo nepažįstu, nematytas man ir jo automobilis. Spėju, kažkur čia gėrė ir ruošėsi važiuoti namo ar kur kitur. Policija sureagavo žaibiškai. Atvykę pareigūnai nustatė jam 2,95 prom. girtumą.

Norisi rėkti garsiai: žmonės, nesėskit girti prie vairo. Prieš gerdami pagalvokite, kaip grįšite namo. O jei matote iš linksmybių išeinantį girtą žmogų, pasidomėkit, kaip jis keliaus namo. Pirmiausia dėl kitų saugumo, po to jau dėl savęs ir kitų turto. Nes pasekmės gali būti labai labai skaudžios. Šiąnakt jos skaudžios tik pačiam vairuotojui. Jam gresia baudžiamoji atsakomybė, apie 4 000 eurų bauda, transporto priemonės konfiskacija ir daug metų be teisių“, – teigė Simonas.

VIDEO: Girtas vairuotojas buvo sustabdytas pilietiško asmens

Jis džiaugiasi užkirtęs kelią didesnei nelaimei ir galbūt net kažkam išgelbėjęs gyvybę: šįkart vairuotojas nieko nepervažiavo, neužsimušė pats, nukentėjo tik namo bendrijos kiemo užtvaras, kuris, beje, išverčiamas jau trečią kartą. Gyventojai vis rasdavo jį apgadintą, nulaužtą ir tvarkydavo iš savo kišenės.

„Bet, pasikartosiu, tai yra smulkmena su tuo, ką tokie priedurniai vairuotojai gali padaryti išvažiavę girti į gatves. Įstatymai ir baudos pakankamai stipriai jau baudžia. Manau, kad dabar reikia kuo garsiau kalbėti apie pasekmes, baudas ir gėdą, kurią vairuotojas patirs, jei važiuos išgėręs. Ir tikiu, po kelių metų situacija pasikeis. Jau dabar jauni žmonės, mano manymu, vis rečiau sugalvoja sėstis prie vairo išgėrę. Čia taip dar elgiasi tie užsilikę vyresnieji, tie, kurie turėtų būti mūsų pavyzdžiai. Jokiais būdais negalime toleruoti laipsnių prie vairo!“, – įsitikinęs pilietiškas vilnietis.

Policija girtą vairuotoją išsivežė. „VW Transporter“ vis dar tebestovi prie nulaužto užtvaro – jo niekas nepasiėmė.

Vilniaus apskrities policija patvirtino, kad toks eismo įvykis išties buvo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už vairavimą girtam, kai nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas, vairuotojui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Pareigūnai džiaugiasi, jog atsirado tokių pilietiškų asmenų, kurie užbėgo didesnei nelaimei už akių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius