-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 08 /2012 08 09

Iš vaikų darželio Kaune pagrobta mažametė mergaitė

Trečiadienį, apie 16 val. iš vaikų lopšelio-darželio, esančio Kaune, Pikulo g. 31, nepažįstamas vyras, prisistatęs seneliu, išsivedė penkiametę mergaitę. Netrukus į Vilijampolėje įsikūrusį darželį „Židinėlis“ atvykusį vaiko mama pašiurpo – jos teigimu, nėra jokio senelio, o jos dukra buvo pagrobta. Vaiko ir pagrobėjo ieškojo gausios policijos pajėgos, po vidurnakčio ji buvo rasta.
Iš vaikų darželio Kaune pagrobta penkiametė mergaitė
Iš vaikų darželio Kaune pagrobta penkiametė mergaitė

Papildyta 19.17 val.: Pirminiais duomenimis, vaiką iš darželio išsivedusio vyro požymiai: apie 55 metų amžiaus, pražilęs, dėvėjo džinsinį švarką ir džinsines kelnes, drabužiai tvarkingi. Mergaitė yra smulkaus kūno sudėjimo, vilkėjo balta striuke.

Kauno apskrities policijos pareigūnai prašo žmonių, pastebėjusių mergaitę ir vyresnio amžiaus vyrą (ypatingas dėmesys skiriamas Vilijampolės ir Šilainių mikrorajonams) ar galinčių suteikti vertingos informacijos apie įvykį nedelsiant pranešti pareigūnams telefonais 112 arba (8 37) 30 34 50.

Papildyta 19.33 val.: Savaitinio lopšelio-darželio direktorę šiuo metu pavaduojanti direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Urbonavičiūtė sakė, kad šiandien buvo vaikų lankymo ir tėvų diena, todėl nieko nenustebino mergaitės aplankyti atėjęs seneliu prisistatęs tvarkingos išvaizdos vyras. Tačiau už penkiolikos minučių atvažiavusi penkiametės mama paneigė, kad tai galėjo būti senelis.

Įtariama, kad vyriškis galėjo būti pažįstamas vaikui, nes ji nesipriešino jo išvedama iš darželio, buvo guvi, nesivaržė. Darželio darbuotojų teigimu, grupėje buvo dvi mergaitės tuo pačiu vardu. Vyresnioji paklausta, ar tai yra jos senelis, atsakė neigiamai, o jaunesnioji linktelėjo galva, todėl auklėtojos sukrovė daiktus ir išleido vaiką su vyru.

Papildyta 19.36 val.: Kauno policija patikslino pagrobtos mergaitės išvaizdą. Vaiko plaukai tamsiai rudi, akys rudos, ant kairės prie alkūnės yra šviesus, apie 3 cm skersmens apgamas. Mergaitė dėvėjo suknelės tipo baltą palaidinę margomis gėlytėmis, mūvėjo šviesias kelnes, avėjo basutes.

Papildyta  20.04 val.: Kriminalinės policijos pareigūnai aktyviai „šukuoja“ visą Vilijampolę, klausinėjami aplinkinių namų gyventojai.

Papildyta 20.24 val.: Kauno policija paskelbė dingusios mergaitės nuotrauką ir smulkų jos išvaizdos aprašymą. Dingusios ūgis apie 100 cm, smulkaus kūno sudėjimo, tamsių plaukų, kurie buvo supinti į vieną kasytę. Mergaitė buvo apsirengusi šviesia marga vasarine palaidine trumpomis rankovėmis. Ypatingi požymiai: raudonos spalvos pigmentinė dėmė ant kairės rankos alkūnės.

Penkiametė iš darželio išėjo su vyru, kurio požymiai: apie 50 metų amžiaus, apie 170 cm ūgio, kresno kūno sudėjimo, trumpai kirptų tamsių, bet pražilusių plaukų. Asmuo buvo apsirengęs tamsiu džinsiniu švarkeliu, užsegtu iki kaklo, tamsiomis džinsinėmis kelnėmis.

Pagrobėjas išsinešė raudoną medžiaginį prekybinį krepšį, kuriame buvo “Iki” žalios spalvos medžiaginis krepšys ir mergaitės drabužiai. Pastebėję ieškomus asmenis, nedelsiant praneškite telefonais 112 arba (8 37) 30 34 50.

Mergaitė surasta (papildyta 1.21 val.)

Kauno policijos pareigūnai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį surado mergaitę, praneša lrytas.lt. Teigiama, kad penkiametė yra saugi. Ją sergi Kauno vyriausiojo apskrities policijos komisariato pareigūnai.

Kol kas neaišku, ar sulaikytas vyras, kuris įtariamas pagrobimu. Taip pat aiškinamasi, ar mergaitė yra sveika.

Kaip rašo lrytas.lt, greta vaikų darželio gyvenantys kauniečiai pasakojo, kad jau anksčiau pastebėdavo aplink įstaigą besisukiojantį įtartiną vyrą. Jis esą kalbindavęs vaikus per tvorą ir taip sukėlęs kaimynų įtarimus. Paslaptingasis vyras, anot gyventojų, atitinka apibūdinimą to vyriškio, kuris trečiadienį išsivedė mergaitę.

Sulaikytas įtariamas pagrobėjas (papildyta 07.15 val.)

Kauno apskrities policija informuoja, kad ketvirtadienio naktį policija pranešė, jog mergaitė pristatyta į gydymo įstaigą.

Ji rasta viename iš Vilijampolės mikrorajone esančių daugiabučių.

Policija moters telefoninį pranešimą apie tai, kad viename iš Vilijampolės mikrorajone esančių daugiabučių yra galimai policijos ieškota mergaitė ir vyras, gavo prieš pat vidurnaktį. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado ieškotą mergaitę, o netrukus gatvėje sulaikė 1942 metais gimusį vyrą L.V., jis uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius