-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš žymių dailininkų šeimos kilusį grafičių paišytoją policija siunčia į teismą

Grafičių ir jų paišytojo byla perduota teismui, praneša sostinės policija. Tyrimo metu Vilniaus kriminalistams teko pabūti neoficialiais Dailės akademijos mokslininkų studentais, o galiausiai „spalvingo“ detektyvo gijos atvedė tyrėjus pas, kaip teigiama, žymių Lietuvos menininkų atžalą. Į neteisėtą gatvės meną linkusiam jaunuoliui gresia solidus ieškinys, mat išterliotų statinių sąraše – per 60 objektų.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Vilniaus VPK nuotr.

Ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo grafičiais baigtas ir byla perduota nagrinėti teismui. Už turto sunaikinimą ar sugadinimą devyniolikmečiui įtariamajam gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

2019 m. lapkričio 28 d. Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo gautas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pareiškimas dėl savivaldybės patiriamos didelės turtinės žalos, uždažant ant įvairių miesto sienų ir pastatų piešiamus grafičius – gruodžio pradžioje jis perduotas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ajam skyriui.

Prie bylos prisidėjo ir savivaldybės darbuotojai, rašysenos tyrimus atliko Teismo ekspertizės centras, duomenų suteikė ir dažų bei mikrospektroskopijos ekspertai.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d.).

Tyrimo pradžioje kriminalistai neturėjo praktikos atskleidžiant tokias nusikalstamas veikas.

Nustačius įtariamąjį ir 2020 m. rugsėjo 11 d. jį sulaikius bei atlikus kratą jo namuose, tyrimas buvo tęsiamas ‒ toliau renkami įrodymai.

Prie tyrimo prisidėjo ir konsultavo savivaldybės darbuotojai, tyrimus atliko Lietuvos teismo ekspertizės centro rašysenos ekspertai ir dažų bei mikrospektroskopijos tyrimo ekspertai.

Pirmą kartą tyrėjai kreipėsi į Vilniaus dailės akademiją, kuri pasiūlė į pagalbą savo geriausius grafičių specialistus ‒ doc. Remigijų Gatavecką ir Dr. Algirdą Gatavecką. Šis bendradarbiavimas kriminalistams padėjo surinkti įrodymus ir įteikti pranešimą apie įtarimą dėl 61 apgadinto pastato Vilniaus mieste.

Be to, įtariamajam buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo neturint tikslo jas platinti. Įtariamasis yra kilęs iš žymių Lietuvos dailininkų šeimos.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai. Gegužę ikiteisminis tyrimas baigtas ir byla perduota nagrinėti teismui.

Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius