-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškintas kontrabandinėmis cigaretėmis disponavęs asmuo

Kauno apygardos prokuratūra, bendradarbiaudama su Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnais, baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl specialiomis lietuviškomis banderolės nepaženklintų cigarečių gabenimo ir laikymo. Šios nusikalstamos veikos padarymu apygardos Antrojo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius kaltina 56 m. M. N., kuriam prieš teismą reikės stoti jau devintąjį kartą, praneša Generalinė prokuratūra.
Byla
Byla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Tirdami tokio pobūdžio nusikalstamas veikas, stengiamės tai padaryti per kuo trumpesnį laiką, nes tos prekės, kurios rinkoje realizuojamos be lietuviškų banderolių turi neigiamos įtakos ne tik žmogui, bet ir valstybės ekonomikai“, – sako ikiteisminiam tyrimui vadovavęs D. Simonavičius.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų pavasarį, kai kratą viename iš Kauno garažų atlikę pareigūnai aptiko 19500 cigarečių pakelių „Jing Ling“, kurios buvo pažymėtos Rusijos Federacijos banderolėmis. Taip pat nustatyta, kad cigaretės viršijo nustatytą akcizais apmokestinamų prekių 250 MGL vertės sumą – bendra jų suma buvo didesnė nei 93 tūkst. litų.

Pasak prokuroro, baudžiamojoje byloje atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikoma tai, kad M. N. pats atvyko į policijos komisariatą ir prisipažino neteisėtai disponavęs cigaretėmis.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Prokuroras pastebi, kad šalyje kontrabandos rodikliai kasmet didėja, nes, pavyzdžiui, 2008 m. Lietuvoje užregistruotos 108 nusikalstamos veikos, tuo tarpu praėjusiais metais – 138. Prokuroras taip pat pažymi, kad šių veikų ištyrimas praėjusiais metais pagerėjo beveik 2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius