Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškintas uždirbęs milijonus ir nemokėjęs mokesčių polietileno prekeivis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl beveik pusės milijono litų gyventojų pajamų mokesčio nesumokėjusio polietileno prekeivio. Įtarimai jam pareikšti dėl sukčiavimo, neteisėto vertimosi ūkine veikla ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad 47-erių metų klaipėdietis D.L., neįregistravęs individualios veiklos ar bendrovės, penkerius metus prekiavo polietileno medžiagomis ir gaminiais. Atskleista, kad 2005–2010 metų laikotarpiu įtariamasis Lietuvos bendrovių, gaminančių maišelius, plėveles ir kitokius gaminius, produkciją perparduodavo Norvegijos įmonėms.

Paskaičiuota, kad per penkerius metus klaipėdietis D.L. gavo daugiau nei 16,7 milijono litų pajamų ir užsidirbo daugiau nei 3 milijonų litų pelno. Atskleista, kad visi atsiskaitymai tiek su Lietuvos bendrovėmis, tiek Norvegijos įmonėmis vyko naudojant ribotos atsakomybės bendroves, registruotas Oregono valstijoje, JAV. Siekdamas apsunkinti savo, kaip prekeivio, identifikavimą ir pinigų judėjimą, įtariamasis ne tik naudojo ribotos atsakomybės bendroves, bet ir atsidarė sąskaitas ne Lietuvos, o užsienio bankuose. Be to, nustatyta, kad atidarydamas mokėjimo kortelių sąskaitas Lietuvoje, D.L. buvo pateikęs bendrąjį įgaliojimą asmens vardu, neturėjusį nieko bendro su viena iš ribotos atsakomybės bendrovių. Išaiškinta, kad įtariamasis dokumentus, sudarydamas sandorius, pateikdavo elektroniniu paštu, korespondencijoje naudodamas tik dviejų ribotos atsakomybės bendrovių simboliką.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad milijoninę apyvartą turėjęs prekeivis ne tik nebuvo įregistravęs individualios veiklos ir netvarkė buhalterinės apskaitos, bet ir į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 472 tūkstančių litų gyventojų pajamų mokesčio.

Siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės nutarimu įtariamojo turtui paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas. Bendra apriboto turto vertė – daugiau nei 800 tūkstančių litų.   

Už sukčiavimą, apgaulingai tvarkytą apskaitą ir neteisėtą vertimąsi ūkine veikla klaipėdiečiui gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius