-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išbaidę kontrabandininkus Purvėnų pasieniečiai aptiko jų krovinį

Purvėnų užkardos pareigūnai pasienyje su Baltarusija aptiko 2 tūkst. pakelių cigarečių, kurias, įtariama, čia metė sprunkantys kontrabandininkai. Susekti jų maršrutą padėjo tarnybinis šuo.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienio naktį Šalčininkų rajone patruliavę VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai iš tolo Baltarusijos pusėje pamatė tris asmenis su nešuliais. Jie artėjo prie sienos su Lietuva linijos. Pastebėję Lietuvos pareigūnus nešikai apsisuko ir nubėgo atgal į Baltarusijos gilumą.

Pasieniečiai patikrino vietovę panaudodami tarnybinę vokiečių aviganę Liką. Maždaug už kilometro nuo valstybės sienos, Šalčininkų rajono Joniškių kaimo ribose, keturkojis rado 4 dėžes cigarečių „Premier“ ir „Fest“, iš viso 2 tūkst. pakelių, su Baltarusijos akcizo ženklais.

Lika nuo rastų rūkalų, įtariama, kontrabandininkų pėdsakais sekė iki  sienos su Baltarusija. Čia ant kontrolinės pėdsakų juostos Lietuvos pusėje buvo rasti 2 žmonių avalynės įspaudai, vedantys iš Lietuvos link Baltarusijos ir atgal, tačiau  pati siena nebuvo kirsta.

Matyt, kontrabandininkai iš Baltarusijos pusės cigarečių dėžes tiesiog perdavė ar permetė Lietuvos pusėje buvusiems bendrams. Šie rūkalus panešėjo į Lietuvos pusę, tačiau, manoma, išsigandę pasieniečių jas metė likimo valiai ir tamsoje pasislėpė.

Įvykis tiriamas. Cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius