Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išeivį iš Lietuvos mirtinai subadęs škotas kalės iki gyvos galvos

Prekybos centro darbuotojas, kuris per konfliktą Škotijoje mirtinai peiliu subadė savo kolegą išeivį iš Lietuvos, nuteistas kalėti iki gyvos galvos, praneša Škotijos žiniasklaida.
Policija vietoje, kur rastos moters kūno dalys
Škotijos policija / REUTERS/Scanpix nuotr.

Pasak Škotijos žiniatinklių, 35 metų Robertas McCullochas prieš nužudydamas išeivį iš Lietuvos 28 metų Romaną Romasovą, dar vaikėsi jį po prekybos centrą su peiliu rankoje.

Edinburgo Aukščiausiasis Teismas R.McCullochui skyrė įkalinimą iki gyvos galvos. Mažiausiai dešimt metų ir devynis mėnesius jis negalės kreiptis į teismą su prašymu sušvelninti bausmę.

Teisme paaiškėjo, kad R.McCullochui nepatiko, kaip dirbo Rusijoje gimęs R.Romasovas. Dėl to vyrai ginčijosi ir iki tragiško įvykio.

R.Romasovas į Lietuvą gyventi atvyko dar būdamas vaikas. 2004 metais jis išvažiavo į Didžiąją Britaniją.

Nors medikai stengėsi, vyro gyvybės išgelbėti nepavyko, jis mirė netrukus po incidento prekybos centre šiemet balandžio 16 dieną.

Skirdamas bausmę R.McCullochui teisėjas Lordas Brodie sakė neturintis pasirinkimo – tik skirti įkalinimą iki gyvos galvos.

„Jūsų auka buvo beginklė. Jūs sąmoningai, tyčia apsiginklavote ilgu virtuviniu peiliu ir juo subadėte poną Romasovą. Tai nebuvo impulsyvu. Tai buvo apgalvota", – sakė teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius