Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgertuvės Biržuose baigėsi tragedija – nužudyta moteris

Biržus vėl sukrėtė žmogžudystė. Ketvirtadienio naktį per išgertuves buvo nužudyta moteris. Policija sulaikė įtariamuosius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Konfliktas tarp sugėrovų kilo Agluonos gatvėje esančiame name. Pranešimą apie nužudytą moterį policijos pareigūnai gavo 1 val. 40 min. 1981-aisiais metais gimusios biržietės kūnas rastas lauko virtuvėje ant grindų. Moters veidas buvo sumuštas.

Įvykio vietoje buvo sulaikyti trys asmenys. Vėliau vienas jų paleistas. Įtarimai krenta ant 1989-aisiais ir 1980-aisiais metais gimusių biržiečių. Abu vyrai buvo sulaikyti neblaivūs. Jiems nustatytas atitinkamai 2,43 ir 2,83 promilės girtumas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Auka nuolat gėrė

Šalia nusikaltimo vietos gyvenantys žmonės tvirtino tą naktį jokio triukšmo negirdėję. Tačiau kaimynai pripažino, kad čia buvo nuolat girtaujama.

Prisistatyti nenorėjusi kaimynė pasakojo, kad lemtingą naktį name su nužudyta moterimi galėjo būti jos draugas, draugo brolis ir jų abiejų motina.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nužudyta biržietė turėjo mažametį vaiką, tačiau jo neaugino. Atžalą globojo už poros kilometrų taip pat Biržuose gyvenanti močiutė.

Būdavo čia tų girtuokliavimų bei konfliktų ir anksčiau.

„Mes per tuos pačius vartelius vaikštome iš kiemo. Būdavo čia tų girtuokliavimų bei konfliktų ir anksčiau. Ir ta motina gerdavo. Mūsų tai niekas neužkabinėdavo.

Kaimynai kalbėjo, kad vakar vakare tą nužudytąją namo parvežė policijos automobilis“, – tvirtino kaimynystėje gyvenanti biržietė.

Kita tos pačios gatvės gyventoja teigė, kad broliai ir praeityje ne kartą turėjo reikalų su policija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nužudytosios kaimynė Nijolė S.
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nužudytosios kaimynė Nijolė S.

„Tas jaunesnis brolis ir parų buvo pasodintas. Nežinau, už ką. Gal apsivogė. Jie dažnai tarpusavyje konfliktuodavo.

Esu mačiusi ir tų brolių motiną mėlynais paakiais vaikščiojančią. Kažkuris iš tų sūnų ją ir sumušdavo. Ir vis tiek jie visi gerdavo toliau“, – teigė Nijolė S.

Įtariamieji dar blaivosi

Tyrimą dėl nužudymo pradėjo Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.  Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro viršininkas Orlandas Butkus tvirtina, kad policijos pareigūnus iškvietė asmuo iš to paties rato, kuriame ir buvo girtaujama.

Konfliktas įvyko aiškinantis tarpusavio santykius.

„Visi sulaikyti asmenys buvo neblaivūs įvykio vietoje. Kai kurie jau duoda parodymus. Kai kurie dar blaivosi. Konfliktas įvyko aiškinantis tarpusavio santykius.

Įtariamieji policijai žinomi. Jie yra teisti už smurtinius nusikaltimus ir nusikaltimus prieš nuosavybę. Nužudytoji buvo žinoma dėl smulkių administracinės teisės pažeidimų. Visi jie buvo bedarbiai“, – sakė O.Butkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Orlandas Butkus
Tomo Markelevičiaus nuotr./Orlandas Butkus

Penktadienį įtariamieji bus atvesti į teismą. Čia jiems bus paskirta kardomoji priemonė. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Šiemet Panevėžio apskrityje tai jau penktasis nužudymas. Visi jie įvyko girtaujant, konfliktų metu. Pernai per tą patį laikotarpį policija tyrė aštuonis nužudymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius