Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsibrovimas į Šilutės juvelyrinę – kaip iš filmo: vagys įžengė per spintą ir liko nepastebėti

Šilutėje įsilaužimo į juvelyrinių dirbinių parduotuvę įkarštyje galima buvo susidaryti įspūdį, kad nusikaltimo vietoje pasidarbavo vaiduokliai. Tačiau atidžiau apžiūrėjus sidabro ir aukso salone esančią spintą, naktinės vagystės scenarijus nebeatrodė fantastinis.
Juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimas Šilutėje
Asociatyvi iliustracija: juvelyrinių dirbinių parduotuvė Šilutėje po apiplėšimo 2015 m. / Nojaus nuotr.

Būtent į šią brangenybių parduotuvę nusikaltėliai brovėsi 2015-ųjų rugpjūtį. Tuomet jie pribloškė įžūlumu ir brutalumu: apsiginklavę kirviais ir dujomis, įsiveržė į saloną pačiame miestelio centre dienos metu, nesibaimindami policijos nuovados kaimynystės.

Šįkart nusikaltimas, priešingai, nustebino subtiliu, originaliu įsilaužimo planu: jokio bereikalingo triukšmo, agresijos, ir pakankamai laiko susižerti grobį.

Naktį suveikus signalizacijai, prie šios parduotuvės atskubėjo saugos tarnybos ekipažas. Iškvietimas tik atrodė nepagrįstas...

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1 val., prie šios parduotuvės atskubėjo saugos tarnybos ekipažas, nes suveikė signalizacija.

Apsaugininkai užėjo vidun ir kruopščiai apžiūrėjo patalpas. Nei durys, nei langai, nei vitrinos, nei lubos ar sienos neatrodė apgadintos. Niekas nebuvo pavogta. Tad vienintelis įspūdis, kuris susidarė tikrintojas – judesio daviklis suveikė per klaidą. Signalizacija buvo išjungta, aktyvuotas jos budėjimo režimas ir apsaugininkai iš šio objekto išvyko.

Tik vėliau paaiškėjo, kas tomis minutėmis liko nepastebėta.

Pasirodo, nusikaltėliai pirmiausiai buvo įsibrovę į tame pastate esančią kitą parduotuvę – joje prekiaujama kojinėmis, tad apsaugos lygis ten, žinoma, paprastesnis. Abi parduotuves sieja viena siena. Įsilaužėliai ėmėsi pertvarą ardyti. Galbūt atsitiktinai, o galbūt pagal nusikaltėlių turėtą gudrų tarsi filmuose planą, anga sienoje atsirado kaip tik toje vietoje, kur juvelyriniame skyriuje stovi spinta.

Vagys išlaužė ir spintos nugarėlę. Atsidūrę spintoje, iš viso jie atsidarė jos duris ir pateko į aukso bei sidabro saloną.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Asociatyvi iliustracija: juvelyriniai dirbiniai
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Asociatyvi iliustracija: juvelyriniai dirbiniai

Suveikė judesio daviklis ir įsijungė signalizacija.

Įsilaužėliai vėl nėrė į spintą, gražiai užverdami jos duris, o tada į kitą patalpą ir galbūt atsitraukė saugiu atstumu nuo nusikaltimo vietos.

Prieš tai nepamiršę padaryti esminio dalyko – sumaniai, be fizinio niokojimo, neutralizavo judesio daviklį.

Kai apsaugininkų patikra baigėsi, įsilaužėliai galėjo ramiai sugrįžti į patalpas ir kurį laiką jose šeimininkauti, kraudami į krepšius brangų grobį.

Kai apsaugininkų patikra baigėsi, įsilaužėliai galėjo ramiai sugrįžti į patalpas. Jie grobė sidabrą, kažkodėl palikdami auksą.

Tiesa, to laiko nebuvo marios. Mat ir šio salono pardavėja, sužinojusi apie suveikusią signalizaciją, nelaukdama ryto nutarė atvykti į savo darbo vietą bei joje apsidairyti.

Moteris tada ir pamatė, kad dalis prekių yra pagrobta.

Teigiama, kad pavogta sidabro juvelyrinių dirbinių. Aukso nusikaltėliai nepaėmė. Gali būti, kad būtent pardavėjos atvykimas sujaukė įsilaužėlių bemaž tobulą planą.

Dėl naktinės vagystės padaryti nuostoliai dar skaičiuojami. Policija pradėjo tyrimą ir ėmėsi įtariamųjų paieškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius