Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintina ugniagesių para: sprogimas pašte, gaisrai teatre, paukštyne, automobilių padegimai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusios paros karščiausius įvykius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 28 gesinti gaisrai ir 16 atliktų kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų vakarykščiuose gaisruose buvo išvengta, o gelbėtojai išgelbėjo 4 gyventojus, pažymima antradienį PAGD atstovų paviešintame pranešime.

Pirmadienio vidurdienį Zarasų rajono Užtiltės kaime dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsidegė 3 butų gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė perdanga ir stogas prie dūmtraukio, vandeniu buvo supilta buto siena.

Dėl anksti uždarytos dūmtraukio sklendės vakar vakare pavojus kilo Širvintų rajono Kabaldos kaime esančio buto gyventojams, nes bute prisirinko dūmų, kurie pradėjo veržtis net į lauką.  Kaimynų iškviesti ugniagesiai iš uždūminto buto išvedė 3 viduje miegojusius žmones, tačiau jie  medikų pagalbos atsisakė. Butas buvo išvėdintas ir gyventojai grįžo atgal.

Vakar popiet Kaišiadoryse, Paukštininkų gatvėje, gaisras kilo AB „Girelės paukštynas“ gamybiniame pastate. Gaisro židinys buvo paukštienos skerdyklos šaldytuve, kur apdegė apie 25 tonos šaldytos vištienos, kuri buvo popierinėse ir plastikinėse pakuotėse. Įvykis tiriamas.

Vakar ryte Rietavo savivaldybės Pelaičių kaime užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu išdegė medinis perdengimas, apdegė pastogėje sukrautas šienas. Gyventojai iš degančio pastato išvedė jame buvusią karvę ir 13 kiaulių. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Praėjusią naktį Trakų rajono Seimėnų kaime užsidegė medinė pirtis. Per gaisrą sudegė dalis stogo, pradegė perdengimas, apdegė sienos, aprūko vidaus patalpos. Gaisro priežastis tikslinama.

Ugnis vakar nusiaubė ir kelis automobilius. Vakar popiet Šiauliuose, Žaliūkių gatvėje, ugnis nuniokojo lengvąjį automobilį „Toyota Carina“.

Šiąnakt Kėdainiuose, J.Basanavičiaus gatvėje, kaip įtariama, buvo padegtas lengvasis automobilis „Peugeot 407“, o Vilniaus rajono Raudondvario kaime sudegė „Citroen Xsara Picasso“. Įvykiai tiriami.

Vakar ryte Klaipėdoje, Minijos gatvėje esančiame pastate įvyko sprogimas. Sprogimo metu išdužo pastato langų stiklai ir rėmai,  apgadintos durys, tačiau gaisras nekilo. Per sprogimą taip pat nukentėjo pastato rūsyje buvę 2 pašto darbuotojai, kurie buvo išvežti į ligoninę su veido ir rankų nudegimais. Iš pastate esančio pašto skyriaus ir grožio salono patalpų buvo evakuota 12 žmonių. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Šiąnakt apie 4 val. Kaune, Laivės alėjoje, užsidegė Valstybinio muzikinio teatro pastatas. Buvo pastebėta, kad virš pastato stogo veržiasi dūmai.  Į įvykio vietą buvo pasiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos: viso 10 specialiųjų automobilių su ugniagesiais. Gaisro metu pastogėje degė stogo konstrukcijos ir apšiltinimo medžiaga. Apdegė ir buvo nuardyta apie 30 kvadratinių metrų skardinės trijų sluoksnių stogo dangos ir stogo konstrukcijų. Po trijų valandų gaisras buvo užgesintas, jo priežastys tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius