Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17 /12:17

Įsiteisėjo nuosprendis BMW X6 apšaudymą Garliavoje organizavusiems nusikaltėliams

„Londono“ ir „Pifo“ nusikalstamų gaujų karo istorijos tęsinys: Lietuvos apeliacinis teismas atmetė nuteistų marijampoliečių Gintaro Cėplos, Vygerdo Benekeraičio, Artūro Šakočiaus, Irmanto Dešuko, Deivido Sasnausko ir Mindaugo Barusevičiaus skundus.
Nuo pasieniečių sprukęs automobilis įklimpo runkelių lauke
Asociatyvinė iliustracija: Teigiama, kad apšaudytą BMW X6 vairavusi moteris nuo užpuolikų pabėgo padidinusi greitį. Sužeistą savo vyrą ji iškart nuvežė į ligoninę. / VSAT nuotr.

Su Marijampolėje klestėjusiu „Londono“ nusikalstamu susivienijimu siejami Gintaras Cėpla, Vygerdas Benekeraitis, Artūras Šakočius, Irmantas Dešukas, Deividas Sasnauskas, Mindaugas Barusevičius Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų savo nekaltumu neįtikino.

Šių šešių asmenų apeliacinius skundus dėl jiems nepalankaus pernai gruodį Kauno apygardos teisme paskelbto nuosprendžio pirmadienį priešpiet atmetusi teisėjų kolegija vyrams paliko galioti tas pačias bausmes. Ištaisyta tik keletas neesminių nuosprendžio trūkumų.

Po šiandienio teismo verdikto nuosprendis už Garliavoje surengtą automobilio BMW X6 apšaudymą atsakingiems asmenims įsiteisėjo.

15min.lt primena, kad išpuolis prieš šešėlinio pasaulio veikėju vadinamą Edvardą Žindžių ir jo žmoną Kauno rajone, Garliavoje, buvo surengtas 2009-ųjų liepos 27-osios naktį.

Į apynaujį Eckos visureigį BMW X6, vairuojamą septyneriais metais jaunesnės žmonos, iš susigretinusio automobilio „Audi“ paleista mažiausiai keturiolika šūvių. Kovinio ginklo, kaip spėjama, pistoleto, kulkos smigo į priekinę automobilio dalį, pataikė į žibintą. Didžioji dalis kulkų pataikė į priekines keleivio dureles ir sužalojo už jų sėdėjusį vyriškį į kojas.

Po incidento E.Žindžius buvo gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose, jo gyvybei pavojus negrėsė.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tęsdami vasarą pradėtą ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl pasikėsinimo nužudyti kauniečius Žindžius, tų pačių metų žiemą sulaikė net 22 nusikalstamos organizuotos grupės asmenis, tarp jų ir G.Cėplą. Visi jie buvo siejami su Marijampolės mieste ir rajone veikusia „Londono“ nusikalstama grupuote.

Be pasikėsinimo nužudyti du asmenis, buvo tiriami ir kiti šios grupuotės padaryti nusikaltimai. Tiriant tą bylą, buvo atlikta per 30 kratų Marijampolės rajone.

Dėl minėto pavojingo kruvino užpuolimo Garliavoje G.Cėplai buvo skirta 9 metų nelaisvės bausmė. Apie nusikaltimą žinojusiems, bet nuo teisėsaugos jį nuslėpusiems marijampoliečiams V.Benekeraičiui, A.Šakočiui, I.Dešukui, D.Sasnauskui ir M.Barusevičiui nuosprendžiu buvo skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios bausmės.

Apeliacinio teismo kolegija, kurią sudarė Rūta Mickevičienė (pirmininkė, pranešėja), Aloyzas Kruopys ir Kęstutis Jucys, Kauno apygardos teismo 2011 m. gruodžio 23 d. nuosprendį nutarė iš dalies pakeisti.

Nuosprendžio dalį, kuria G.Cėpla nuteistas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 253 str. 1 d. už tai, kad ikiteisminio tyrimo nenustatytu laikotarpiu, neteisėtai, be atitinkamo leidimo, iš tyrimo nenustatyto asmens įgijo ir laikė šaunamąjį ginklą – Kroatijos gamybos 9 mm kalibro pistoletą-kulkosvaizdį ir ne mažiau trylika 9 mm kalibro "Luger" (9x19 mm) šovinių, panaikinti.

Taip pat teismas nutarė pašalinti iš nuosprendžio  aprašomosios dalies kvalifikuojantį požymį, nurodytą BK 22 str. 1 d., 129 str. 2 d. 8 p., tai, kad G.Cėpla pasikėsino nužudyti Edvardą ir Loretą Žindžius iš chuliganiškų paskatų.

Tačiau formalūs pakeitimai pagrindinio nuteistojo padėties, kaip minėta, nepalengvino.

Nuteistųjų M.Barusevičiaus, V.Benekeraičio, I.Dešuko, D.Sasnausko ir A.Šakočiaus apeliacinius skundus teisėjai atmetė ir jokios kitos nuosprendžio dalies nekeitė.

Formaliai po šiandienio Apeliacinio teismo verdikto dar liko galimybė skųsti šį įsiteisėjusį nuosprendį teisės taikymo bei procesinių pažeidimų aspektu kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius