Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniuosius telefonus internetu už pusę kainos neva pardavinėjęs vaikinas neatsigynė klientų

Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl leidimo ir toliau laikyti suimtą įtariamąjį devyniolikmetį Gintarą Gedmintą, kuriam inkriminuojami net 26 sukčiavimo epizodai.
Gintaras Gedmintas
Gintaras Gedmintas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ši dabar tik tiriama baudžiamoji byla jau įrodė – lengvatikiai Lietuvoje dar neišnykę.

Norint rinkti iš patiklių žmonių pinigus, užtenka elektroninėje erdvėje pažadėti jiems norimą prekę už patrauklią kainą.

Taip darė ir Gintaras Gedmintas (gim. 1994 m.) – internete skelbė apie neva pusvelčiui parduodamus išmaniuosius mobiliuosius telefonus, rinkoje iš tiesų kainuojančius po keletą tūkstančių litų. Geidžiamą prekę buvo žadama atsiųsti po to, kai bus pervesti pinigai. Tačiau nė vienas klientas telefono taip ir negavo.

Žmonės į nurodytas sąskaitas pervesdavo nuo 400 iki 1 800 litų. Aferistas sėkmingai rinko pinigus maždaug keturis mėnesius.

15min.lt žiniomis, iš vienos nedidelės provincijos gyvenvietės kilęs G.Gedmintas lengvatikių rado visoje Lietuvoje. Jo byloje – 26 epizodai, kurie vertinami kaip klasikinis sukčiavimas. Asmuo ėmė pinigus, iš anksto žinodamas, kad juos pasiliks sau, nes prekės net neturi.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, visoje Lietuvoje nuo sukčiaus nukentėję žmonės į nurodytas sąskaitas pervesdavo nuo 400 iki 1 800 litų. Aferistas sėkmingai rinko pinigus maždaug keturis mėnesius. Įtariamąjį G.Gedmintą pareigūnai sučiupo dar 2013 m. liepą, nuo tada jis ir laikomas suimtas.

Antradienio popietę sostinės prokuratūros atstovai kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl leidimo laikyti G.Gedmintą suimtą dar du mėnesius.

VIDEO: Gintaras Gedmintas Vilniaus apygardos teisme

Posėdis dėl griežčiausios kardomosios priemonės termino pratęsimo surengtas už uždarų durų, nes saugomos dar vykstančio ikiteisminio tyrimo paslaptys.

Beje, teigiama, kad kiek anksčiau G.Gedmintas buvo išvykęs į Jungtinę Karalystę, kur irgi spėjo prisidaryti bėdų su teisėsauga.

Dėl sukčiavimo Lietuvoje G.Gedmintui gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius