Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05 /13:07

Išminavimo operacija Vilniuje: automobiliuose sprogmenų nerasta

Antradienį 10.37 val. pradėtas operatyvinis planas „Skydas“ dėl gauto pranešimo apie tai, kad Vilniuje, prie Laisvės pr. 42-ojo pastato stovinčiame automobilyje yra sprogmuo. Išminuotojai patikrino dvi transporto priemones. Nieko pavojingo nerasta.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Papildyta 13.07 val.: Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas 15min informavo, kad specialistai patikrino dvi transporto priemones ir nieko pavojingo ar įtartino juose nerado.

V.Grabauskas pabrėžė, kad šiuo atveju tai nebuvo grasinimas susprogdinti bombą arba kaip nors kitaip pakenkti. Patikrinimo aplinkybės – kiek kitokio pobūdžio. Teigiama, kad transporto priemones patikrinti paprašė vienas gyventojas, kuriam apie sprogmenis buvo kažką užsiminęs buvęs šių mašinų savininkas, kuris dabar jau yra miręs.

Tikslesnį šio sujudimo siužetą policija dar aiškinasi.

Pradžia: Į įvykio vietą išsiųstos specialiosios tarnybos, antradienį praneša Vilniaus apskrities policija.

Transporto priemonė, galbūt kelianti pavojų, stovi smėlio dangos aikštelėje tarp daugiabučio ir Laisvės prospekto. Įtartinas automobilis yra aptvertas kartu su kitomis greta stovinčiomis mašinomis.

Kaip BNS sakė policijos atstovas Paulius Radvilavičius, žmonės kol kas nėra evakuojami.

Įvykio vietoje buvo laukiama Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų. Pastarieji atvykę iškart ėmėsi darbo: tikrino įtarimų sukėlusį sidabro spalvos automobilį. Pasak liudytojų, iš to, kaip drąsiai darbuojasi išminuotojai, panašu, kad jokios realios grėsmės įvykio vietoje niekam nėra.

Netikėtai paaiškėjo, kad pareigūnų akiratyje tarsi yra ne vienas įtartinas automobilis. Patikrinę sidabrinės spalvos „Dodge Caliber“, išminuotojai ėmėsi apžiūrinėti šviesų „VW Jetta“.

Plačiau situacijos aplinkybių policijos atstovai nekomentavo, žadėdami daugiau informacijos pateikti vėliau. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris popietę pranešė, kad 12.44 val. planas „Skydas“ atšauktas, nes rinktinės „Aras“ išminuotojai, patikrinę automobilius, sprogmenų ar ko nors kito pavojingo nerado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius