-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išniekintas Puntuko akmuo

Antrasis pagal dydį riedulys Lietuvoje – Puntuko akmuo, esantis Anykščių rajone, išterliotas juodais aerozoliniais dažais.
Puntuko akmuo
Puntuko akmuo / Jmnil/wikimedia.org nuotr.
Temos: 2 Puntuko akmuo Akmuo

Tai pastebėjo ketvirtadienio pavakarę prie Puntuko akmens apsilankiusi moteris, skelbia Anykščių krašto tinklalapis anyksta.lt.

Žemiau Stepono Dariaus ir Stasio Girėno bareljefų išpurkštas užrašas „Kaupas 21 ir jo draugas /..../ netoks ir didelis“.

Šiemet vasarą sukako 77 metai nuo lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno tragiško ir legendinio skrydžio su „Lituanica“ per Atlantą. Jų žygdarbį ir įprasmina Puntuko akmuo.

Už turto sugadinimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Kaip sakė Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Vigandas Jurevičius, už minėtą veiką baudžiama viešaisiais darbas, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

„Ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo gali pradėti policija savarankiškai arba gavusi turto savininko pareiškimą“, – paaiškino V.Jurevičius.

Anot jo, Puntuko išniekinimo atveju gali būti taikomas dar ir kitas Baudžiamojo kodekso straipsnis, kuris numato atsakomybę už saugotinose teritorijose esančių saugomų objektų suniokojimą.

Anot jo, už tai grėstų laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius