Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos policija sutriuškino stambią lietuvių automobilių vagių gaują

Ispanijos policija sutriuškino nusikaltėlių gaują, kurios veikloje dalyvavo 11 lietuvių ir vienas rusas. Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad ši policijos vyko kelerius metus, o gaują sutriuškinus paaiškėjo, kad nusikaltėliai ne tik vogė prabangius automobilius, bet ir prekiavo narkotikais.
Populiarios kurortinės Ispanijos salos Maljorkos ramybę sutrikdė sprogimas.
Ispanijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policijos operacija kodiniu pavadinimu „Olivar“ vyko Almerijohe ir Alikantėje. Sulaikytieji priklausė organizuotų nusikaltėlių gaujai, kuri vogė prabangius automobilius. Vėliau automobiliai būdavo parduodami Rytų Europoje.

Pinigus, gautus už parduotus automobilius, nusikaltėliai išleisdavo įsigydami kokaino ir hašišo.

Policijos operacija „Olivar“ prasidėjo 2007 metų pabaigoje. Policija nustatė kelis gaujos narius ir pradėjo juos stebėti, kad galėtų nustatyti bendrus.

Gaujos nariai vogdavo prabangių automobilių dokumentus, vėliau pavogdavo panašią mašiną, prieš tai neutralizavę jo apsaugos sistemas.

Vėliau gaujos mechanikai sutvarkydavo automobilius, pakeisdavo važiuoklės numerius, būdavo pakeičiami valstybiniai numeriai ir automobiliai su vogtais dokumentais būdavo siunčiami parduoti į Lenkiją arba Lietuvą.

Vengdami demaskavimo, nusikaltėliai nuomodavosi namus ir aukščiausios klasės viešbučius, niekada ilgai neužsibūdavo vienoje vietoje. Gaujai vadovo ir jos narių veiksmus koordinavo lietuvis, kuris daug keliaudavo.

Įtariamieji buvo sulaikyti skirtingose vietose, policija per kratas aptiko įrankių, pritaikytų automobilių vagystėms, elektroninių įrenginių signalizacijoms blokuoti, daug vogtų dokumentų, 32 prabangius automobilius, mobiliųjų telefonų, kilogramą kokaino ir 126 kilogramus hašišo, kompiuterinės įrangos, 50 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius