Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 07 /16:15

Išpuoliai prieš vairuotojus Panevėžio rajone – ant kelio prieš nosį verčiami medžiai

Trečiadienio rytą rajoninės reikšmės keliu Panevėžys–Pavašuokiai–Subačius važiavę vairuotojai tapo beprotiškų išpuolių aukomis. Prieš pat jų transporto priemones ant kelio buvo verčiamos storos eglės ir pušys.
Incidento vietoje
Incidento vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vienas iš incidento dalyvių, sudaužęs savo mikroautobusą Robertas Bajalis 15min.lt tvirtino, kad skirtingose vietose prieš automobilius krito trys medžiai, buvo apgadintos keturios transporto priemonės.

Vyras tvirtino, kad trečiadienio rytą šiuo keliu iš Pumpėnų važiavo į Subačių, kur su medkirčių brigada turėjo pradėti darbus.

Pristabdžiau ir pavažiavęs pastebėjau, kad stovi „Iveco“, atsitrenkęs į ant kelio gulintį medį.

„Važiavome dviem autobusiukais į darbą. Aš važiavau pirmas, paskui mane dar vienas mūsų autobusiukas. Vežėme medkirčius. Pamačiau, kad iš priekio atvažiuojantis automobilis mirkčioja šviesomis. Pristabdžiau ir pavažiavęs pastebėjau, kad stovi „Iveco“, atsitrenkęs į ant kelio gulintį medį. Aš tą žmogų ištempiau, išsitraukėme pjūklus, supjovėme eglę ir pašalinome ją nuo kelio“, – apie pirmą incidentą pasakojo vairuotojas.

R.Bajalis teigė, kad pagelbėjęs kitam vairuotojui sėdo į autobusiuką ir ketino važiuoti toliau.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje

Kiek pavažiavęs vairuotojas išvydo ir dar vieną incidentą. Stora pušis prieš nosį nusileido mokyklinio mikroautobuso „Mercedes“ vairuotojui ir dar vienam asmeniui, važiavusiam lengvuoju automobiliu. Abi transporto priemonės buvo apgadintos. Žmonėms sužeidimų išvengti pavyko.

Medkirčiams kilo įtarimas, kodėl storos pušys virsta tuomet, kai beveik nėra vėjo. Apžiūrėję medžio kamieną vyrai pastebėjo pjovimo žymes. Medžių pjovimą išmanantys medkirčiai įsitikinę – eglės ir pušys buvo įpjautos tiek, kad galėtų bet kada nuvirsti ar būti nuverstos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Robertas Bajalis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Robertas Bajalis

Nuo antrojo incidento vietos nuvažiavęs vos kelis šimtus metrų vyras staiga pastebėjo, kad jam prieš nosį taip pat griūva medis. Vairuotojas bandė išvengti susidūrimo su egle ir pasuko į griovį.

Jei čia kažkas norėjo pajuokauti, tai jiems tikrai nepavyko.

„Medis pradėjo kristi staiga. Šokau nuo kelio, nes automobilyje buvo žmonių. Eglė kliudė mano mikroautobusą, sulankstė stogą, išplyšo stiklas. Nuvažiavęs nuo kelio sudaužiau visą važiuoklę. Mašinos remontuoti nebevertės. Kaltininko irgi nėra, todėl patyriau nuostolį. Mikroautobusą teks nurašyti.

Neįsivaizduoju, koks beprotis galėjo įvykdyti tokią diversiją. Juk galėjo medžiai nukristi ant automobilių, žūti žmonės. Nesuprantu tokios piktybinės veiklos motyvų. Jei čia kažkas norėjo pajuokauti, tai jiems tikrai nepavyko“, – pečiais gūžčiojo R.Bajalis.

Medžius įpjovusius ir juos prieš automobilius varčiusius žmones bandė išaiškinti ir vietos gyventojai, visureigiu naršydami po miškus ir ieškodami pėdsakų. Gyventojams rasti siūlo galo kol kas nepavyko.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apgadintas mikroautobusas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apgadintas mikroautobusas

Pašnekovas sako, kad įvykis užregistruotas policijoje. Jo mikroautobusas nedraustas „Kasko“ draudimu, todėl jei nebus nustatyti kaltininkai, nuostolių niekas nekompensuos.

Nukentėjusieji prašo visuomenės ir ypač Pavašuokių kaimo gyventojų pagalbos ieškant piktavalių, kurie įpjovė medžius ar juos nuvertė prieš automobilius. Turinčius vertingos informacijos prašoma kreiptis Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje

Panašus incidentas Panevėžio rajone, Barklaniuose buvo užfiksuotas prieš dvejus metus.

Tuomet, laukiant į Panevėžį atvykstančios prezidentės Dalios Grybauskaitės, gautas pranešimas, kad ant magistralės „Via Baltica“ nuvirto medis.

Nukritusį kamieną važiuojantys vairuotojai pastebėjo, todėl nuostolių ir sužalojimų išvengti pavyko.

Specialistams atvykus šalinti kliūties pastebėta, kad medis buvo įpjautas ir paliktas. Tuomet kaltininkų nustatyti taip ir nepavyko.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Incidento vietoje

Po 15min.lt publikacijos apie šį įvykį, į redakciją kreipėsi medžiotojas Jonas M. Vyras tvirtino, kad kai kurie medžiai buvo nuversti dar išvakarėse. Apie tai pareigingas pilietis pranešė bendruoju pagalbos telefonu, tačiau medžių pašalinti niekas neatvyko.

„Telefonu 112 apie nuverstus medžius pranešėme antradienį, maždaug 23.30 val. Po medžioklės važiavome iš Subačiaus į Trakiškį. Tuo laiku medžiai jau gulėjo ant kelio. Mes su visureigiais juos apvažiavome mišku. Vadinasi pagalbos tarnyba 112 nesureagavo į mūsų pranešimą, nepašalino medžių nuo kelio, todėl įvyko autoįvykis“, – informavo 15min.lt skaitytojas Jonas M.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius