Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsigandę čigonai apsišovė – patys naikino narkotikus, nors policija ieškojo ne jų

Šią savaitę čigonų tabore vyko narkotikų platintojo sulaikymo operacija. Įvykiams pasisukus kiek netikėta linkme, pareigūnai ne tik sulaikė narkotikų platintoją, bet ir gerokai išgąsdino kitus prekeivius. Tą naktį ne vienas jų pamatęs policininkus prie savo durų naikino narkotikų atsargas, nors pareigūnai tiesiog ieškojo per atsitiktinumą išsprūdusio įtariamojo. Manoma, kad iš išgąsčio sunaikintų narkotikų kiekis gali būti netgi didesnis negu konfiskuotų.
Policija čigonų tabore
Policija čigonų tabore / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Jaudulys prieš šturmą

Vieną iš sostinės kiemų apšviečia blankios lempos. Čia Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato tyrėjai kartu su mobiliosios kuopos pareigūnais ruošiasi būsimam reidui. Keliolika vyrų aptaria paskutines operacijos detales.

Panašiuose šturmuose jie dalyvavo jau ne kartą, tačiau nedidelis jaudulys vis vien atsispindi jų veiduose. Ne dėl to, kad grėstų didelis pavojus. Pasak žvalgybinės informacijos, prekeiviai nėra ginkluoti. Kiek bedalyvautum tokiuose įvykiuose – nedidelis jaudulys visuomet išlieka. Ir dažniausiai jis yra malonus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos pareigūnai ruošiasi sulaikymo operacijai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos pareigūnai ruošiasi sulaikymo operacijai

Pareigūnai ruošiasi staigiam šturmui. Ruošia kūjus, žirkles, pasitikrina ginklus. Kaip visada čigonų tabore teks veikti tiksliai ir labai greitai. Šturmas ir jo greitis yra bene pagrindinis veiksnys, nuo kurio priklausys, ar pavyks sučiupti narkotikų prekeivius iki jiems sunaikinant kvaišalus.

Pamatę pareigūnus prekiautojai nė nemirktelėję naikina kvaišalus. Nėra narkotikų – nėra įrodymų. O nuostolius geriau padengti būnant laisvėje negu sėdint kalėjime.

Į pastatą įsiveržė per langus

Du mikroautobusai pajuda link nelegalios gyvenvietės šalia oro uosto. Tyliai, ramiai ir be švyturėlių. Pakeliui pareigūnai aptaria buvusias operacijas, atostogas ir kitus visiškai nesusijusius dalykus. Tačiau galvoje tyliai kartojasi savo užduotį ir prieš akis mato namą, kurį teks šturmuoti. Kad tik viskas pavyktų...

VIDEO: Pareigūnai krėtė Vilniaus taborą: dužo langai, sulaikyti pardavėjai

Nors pareigūnų automobiliai buvo žymėti ir su švyturėliais, tačiau vietiniai nekreipė į juos dėmesio. Visi manė, kad tai patruliuojantis ekipažas apvažiuoja teritoriją. Tokie čia būna kasdien po keletą kartų.

Abu automobiliai vienu metu sustojo šalia mėlynai nudažyto namo. Ant jo sienos – juodais dažais išpieštas trejetas. Tai tas namas, kuriame turėtų slėptis narkotikais prekiaujantis vyras.

Iš mikroautobuso iššokę kaukėti vyrai puolė prie langų ir durų. Pasigirdo dūžtantys stiklai ir pareigūnų riksmai „Policija!“ „Visiems ant žemės!“ „Nejudėti!“... Po keleto akimirkų šturmas buvo baigtas, o pastatas – apsuptas.

Vienas prekeivis išslydo iš rankų, tačiau įkliuvo kitas

Po greito ir sėkmingo šturmo sekė ne toks džiugus suvokimas. Pasirodo, kad pagrindinio įtariamojo, dėl kurio ir buvo šturmuotas pastatas, nebuvo namuose. Jis svečiavosi pas draugus kitose taboro bakūžėse. Kur – niekas negalėjo arba nenorėjo pasakyti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sulaikytas narkotikų prekeivis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sulaikytas didelį kiekį narkotikų turėjęs vyras

Neuniformuoti kriminalinės policijos pareigūnai greitai ėmėsi atsarginio plano. Jie, pasiskirstę mažomis grupelėmis, pradėjo narkotikų platintojo paieškas visame tabore. Centrinėje aikštėje vienas vyras patraukė pareigūnų dėmesį.

Nors tai ir nebuvo ieškomas dingęs prekeivis, tačiau policininkai apieškojo įtarimų sukėlusį čigoną. Ir neapsiriko. Pareigūnų šeštas jausmas neapgavo. Pas 35 metų vyriškį buvo aptikta kone 100 supakuotų dozių narkotikų ir maždaug 2 gramai pilkšvos spalvos miltelių. Manoma, kad tai nespėtas supakuoti į foliją heroinas.

Panikuodami čigonai patys naikino narkotikus

Per 2-ojo sostinės policijos komisariato surengtą reidą Aukštutiniame tabore pas šį įtariamąjį narkotikų prekeivį buvo aptikta narkotikų daugiau kaip už 600 eurų. Tačiau pareigūnai spėja, kad dar daugiau prekeivių patyrė nemažus nuostolius patys sunaikinę heroino pakuotes.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kriminalinė policija čigonų tabore
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kriminalinė policija čigonų tabore

Ieškodami pagrindinio įtariamojo policijos pareigūnai ėjo iš trobos į trobą ir žiūrėjo, ar nėra pasislėpusio prekeivio. Pareigūnams pasibeldus ir užėjus jų akys kartkartėmis užkliūdavo už kai kurių smulkmenų. Jos rodė, kad išsigandę čigonai, manydami, kad pas juos bus atliekama krata, patys ką tik sunaikino savo turėtas narkotikų dozes.

Štai vienoje troboje, kurios gyventojai jau ne kartą buvo bausti už narkotikų platinimą, viduryje kambario buvo pradėtos plauti grindys. Regis, nieko čia tokio, jeigu nežinotum, jog yra buvęs ne vienas atvejis, kai narkotikų prekeiviai pajutę pavojų heroiną supildavo į kibirą su vandeniu ir kad būtų dar tikriau – išpildavo jį ant grindų, neva plauna grindis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kriminalinė policija čigonų tabore
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kriminalinė policija čigonų tabore

Kitoje troboje policininkai aptiko kriauklėje keliolika folijos gabaliukų ir ką tik paleistą vandenį. Į folijos atraižas narkotikų prekeiviai paprastai pakuoja atskiras heroino dozes.

Trečiame name buvo ką tik užkurta krosnis, o jos viduje – tokios pačios folijos likučiai.

Pareigūnai spėja, kad tą naktį pamanę, kad policija pas juos atvyko daryti kratos, taboro gyventojai patys sunaikino heroino daugiau negu jo konfiskavo policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius