Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išsigandęs keleivis cigaretes paliko už kavos aparato (nuotraukos)

Trečiadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo, Medininkų ir Lavoriškių kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 29 tūkst. litų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės sulaikytos.
Kontrabandinės cigaretės Raigarde
Kontrabandinės cigaretės Raigarde / Muitinės departamento nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, per 20 tūkst. litų. Pasak Vilniaus Sapiegos ligoninės direktoriaus gydytojo  Gedimino Rimdeikos, už tokią sumą ligoninėje galima mėnesį maitinti apie 100 ligonių.

Muitinės departamento nuotr./Kontrabandinės cigaretės Raigarde
Muitinės departamento nuotr./Kontrabandinės cigaretės Raigarde

Vėlų vakarą muitinės pareigūnai sustabdė patikrai iš Baltarusijos pro Raigardo kelio postą grįžtančio mūsų šalies piliečio A.U. vairuojamą automobilį Opel. Vairuotojas deklaravo, kad neleistinų daiktų ir prekių neveža, bet muitininkai ėmėsi nuodugnios įtartino automobilio apžiūros. Pasirodė, kad automobilis turi ne tik perdirbtą kuro baką, bet ir dvigubą dugną. Iš šių slėptuvių muitinės pareigūnai ištraukė penkias dėžes cigarečių „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikytų cigarečių vertė - beveik 20 tūkstančių litų.

Tos pačios dienos naktį Medininkų kelio poste įkliuvo mūsų šalies pilietis V.M. su automobiliu BMW. Nors vairuotojas deklaravo, kad vežasi tik du blokus cigarečių, muitinės pareigūnai nusprendė detaliau patikrinti įtarimų sukėlusį automobilį. Po detalios apžiūros paaiškėjo, kad vežamų cigarečių kiekis padidėjo beveik dvigubai. 882 pakeliai įvairių cigarečių buvo sukaišiota po salono grindų apdaila ir durelių ertmėse esančiose slėptuvėse. Šių kontrabandinių cigarečių vertė – daugiau kaip 6,5 tūkst. litų.

Nepasisekė ir Lenkijos piliečiui M.M., kuris automobiliu Daf sieną kirto tame pačiame Medininkų kelio poste. Patikrinę jo automobilį, muitinės pareigūnai po durelių bei kita salone esančia apdaila atrado 13 blokų nelegaliai gabenamų cigarečių už daugiau kaip 900 litų.

Muitinės departamento nuotr./Kontrabandinės cigaretės Raigarde
Muitinės departamento nuotr./Kontrabandinės cigaretės Raigarde

Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai atrado ir niekam „nereikalingų“ cigarečių už daugiau kaip tūkstantį litų. Atvykus rytiniam keleiviniam autobusui „Kijevas–Vilnius“, keleivių tikrinimo salėje už kavos aparato muitininkai atrado „pamestus“ 26 pakelius cigarečių.

Vakare patikrinę maršrutinį autobusą „Minskas–Palanga“, muitininkai 37 cigarečių pakelius atrado po sėdynėmis ir už užuolaidų. Dar 77 pakeliai bešeimininkių cigarečių buvo rasti Šalčininkų kelio poste patikrintame keleiviniame autobuse „Varanavas–Šalčininkai“.

Lavoriškių kelio poste pro muitinės pareigūnus nepavyko prasmukti mūsų šalies piliečiui M.K., iš kaimyninės šalies naktį grįžtančiam automobiliu Ford. Po vairuotojo sėdyne muitininkai atrado nelegaliai gabenamus 65 pakelius cigarečių beveik už pusę tūkstančio litų.

Kitas mūsų šalies pilietis G.V. nelegalias cigaretes už beveik 200 litų mėgino įsivežti paslėpęs už daiktadėžės prie kondicionieriaus konstrukcijų ir už automobilio Ford priekinių žibintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius