-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsisukinėjimas nuo bausmės jaunos medikės žudikui Vytautui Albokui užtraukė ilgesnius nelaisvės metus

Ciniškai buvusią mylimąją nužudęs Klaipėdos rajono gyventojas Vytautas Albokas buvo nuteistas 11 metų kalėti. Tačiau gargždiškis kaip įmanydamas vengė bausmės. Slapstymasis nuo policijos jam užtraukė ilgesnius nelaisvės metus. Už grotų vyras turės praleisti 11 metų ir 3 mėnesius.
Vytautas Albokas buvo pakeitęs išvaizdą.
Vytautas Albokas slapstėsi nuo bausmės / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Nelaisvės metai V.Albokui prailginti Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimu. Jo išklausyti nuteistasis nepanoro, tad į teismą neatvyko.

Pareigūnų sulaukė  šventinę dieną

Sausio 1-ąją Šventojoje, nuomojamame bute, sučiuptas V.Albokas nuo teisėsaugos slapstėsi devynis mėnesius. Nuteistasis vengė atlikti bausmę už gydytojos internės Dainos Juškevičiūtės nužudymą.

Sausio 1-osios vakare pareigūnai pasibeldė į vieną butą Šventojoje. Durų jiems niekas neatidarė, nors pareigūnai turėjo informacijos, kad čia slapstosi trisdešimtmetis V.Albokas. Buto durys buvo išlaužtos.

Apžėlęs, gerokai sumenkęs jaunas vyras buvo apsirūpinęs maistu. Būtiniausių dalykų jam, greičiausiai, pristatydavo artimieji. Pamatęs pareigūnus bėglys nesigynė, kad yra už žmogžudystę ieškomas V.Albokas.

Klaipėdos apygardos teismas jam už nužudymą buvo skyręs 11 metų nelaisvės. Tokį nuosprendį paliko galioti ir Apeliacinis teismas. Žudikas iškart turėjo būti suimtas, bet teismo salėje jis nepasirodė. Nuteistajam buvo sugrąžinti visi dokumentai, o jo artimiesiems – 50 tūkst. litų užstatas.

Viską atgavęs V.Albokas paspruko. Buvo paskelbta oficiali gargždiškio paieška, o kiek vėliau pradėtas ikiteisminis tyrimas už vengimą atlikti paskirtą bausmę.

Buvusią mylimąją V. Albokas mirtinai nukankino

25-erių medikė praktikantė D.Juškevičiūtė buvo nužudyta 2010 metų sausio 22 dieną nuomojamame bute Klaipėdoje. Mergina buvo badoma, mušama, galiausiai – pasmaugta.

Jauna mergina kurį laiką draugavo su V.Alboku. Kai nusprendė skirtis, gargždiškis ją ėmė įkyriai persekioti. D.Juškevičiūtė apie tai prasitarė ir artimiesiems. Nelaimės dieną mergina mamai užsiminė, kad turi papasakoti kažką svarbaus. Tačiau mama taip ir nesužinojo, apie ką norėjo pasikalbėti duktė. Į Klaipėdą atvykusi motina rado dukrą nužudytą nuomojamame bute.

VIDEO: Išvaizdą pakeitęs Vytautas Albokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius