Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išteisinta neteisėtu praturtėjimu kaltinta kauniečių Bukauskų šeima

Kauno apylinkės teismas, remdamasis Konstitucinio Teismo išaiškinimu, jog Baudžiamojo kodekso straipsnio už neteisėtą praturtėjimą negalima taikyti iki jo įsigaliojimo – 2010 m. gruodžio 11 dienos, išteisino šiuo nusikaltimu kaltintą kauniečių Bukauskų šeimą.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylos duomenimis, trijų asmenų kauniečių šeima buvo kaltinama turėjusi didesnį nei 500 MGL turtą, kuris galimai negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. Šiuo nusikaltimu kaltinti sutuoktiniai Svajūnas Bukauskas ir Snaigė Bukauskienė turtą buvo įsigiję iki 2007 metų, o jų dukra Simona Bukauskaitė – iki 2009 metų.

Tai yra anksčiau nei įsigaliojo Baudžiamojo kodekso 189¹ straipsnio 1 dalies redakcija (už turėjimą nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (šiuo metu tai yra 18 830 eurų) vertės turtą, asmeniui žinant arba turint ir galint žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis), – informuoja Kauno apylinkės teismas.

Konstitucinis Teismas 2017 metų kovo 15 dienos priimtu nutarimu pripažino, kad, „traukiant asmenį baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą praturtėjimą, reikia nustatyti ne tik tai, kad asmuo turi nuosavybės teise didesnės nei 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, bet ir tai, kada jis nuosavybės teise įgijo šį turtą.“

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras, remdamasis minėtu Konstitucinio teismo nutarimu, prašė teismo nutraukti kaltinamųjų atžvilgiu pradėtą baudžiamąjį procesą. Teismas prokuroro prašymą tenkino įstatymų nustatyta tvarka.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius