Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išteisinti žmogžudyste, įvykdyta prieš 14 metų Klaipėdoje, kaltinti vyrai

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas išteisino 35 metų R.J. ir 37 bei 39 metų brolius D.Š ir S.Š., kaltintus 2000 metų vasarą Klaipėdoje iš keršto mirtinai sušaudžius automobilyje sėdėjusį A.U.
Teisėjo plaktukas
Teisėjo plaktukas. Asociatvinė nuotr. / cardplayer.com nuotr

Pasak teisėjų kolegijos, nagrinėjama byla yra ypatinga tuo, jog nuo nusikaltimo padarymo iki nuosprendžio priėmimo praėjo net 14 metų, todėl įrodyti nusikaltimą padariusių asmenų kaltę itin sudėtinga.

Dėl 2000 m. birželio 8 d. Klaipėdoje, prie vieno Laukininkų gatvėje esančio namo, įvykdytos žmogžudystės aplinkybių teisme apklausta daug liudytojų, iš kurių dauguma – aplinkinių daugiabučių namų gyventojai, tačiau jų parodymai dėl kaltinamųjų išvaizdos ir aprangos skyrėsi, nė vienas neatpažino, kad būtent šie kaltinamieji padarė nusikaltimą. Pagrindinis liudytojas, kuris neva nuvežė kaltinamuosius į nusikaltimo vietą, apygardos teisme liko neišklausytas, kadangi dar nepradėjus nagrinėti baudžiamosios bylos mirė. Patys kaltinamieji neigė jiems pareikštus kaltinimus.

Ši baudžiamoji byla išskirtinė ir tuo, jog anksčiau baudžiamojon atsakomybėn dėl šio nusikaltimo padarymo buvo patraukti visai kiti asmenys, tačiau, Klaipėdos apygardos teismui bylą perdavus prokurorui tyrimui papildyti, prokuratūra padarė išvadą, jog nusikaltimą padarė būtent R.J., D.Š. ir S.Š.

Kaip ir šioje byloje, buvo apklausti tie patys daugiabučių namų gyventojai, tačiau kolegija nenustatė kokių nors esminių prieštaravimų tarp ankstesnių ir vėlesnių jų parodymų. Nuosprendyje pažymima, kad prieš nužudymą nukentėjusysis konfliktavo su kitais asmenimis, todėl galima daryti išvadą, kad jis buvo nužudytas iš keršto.

Tačiau kaltinimas paremtas prielaidomis, nepatikimais jau mirusio liudytojo parodymais, taigi ir vyrų kaltė dėl tyčinio nužudymo byloje neįrodyta. Paskelbus išteisinamąjį nuosprendį, suimti broliai paleisti teismo salėje, o už kito nusikaltimo padarymą nuteistas R.J. šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius