Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išteisinto Panevėžio mero R.M.Račkausko byloje – naujas įrodymų tyrimas sostinėje

Dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi išteisinto Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko baudžiamojoje byloje bus atliekamas įrodymų tyrimas, pažymima Lietuvos apeliacinio teismo ketvirtadienį skelbiamame pranešime.
Panevėžio meras įtariamas iš „Lietkabelio“ prezidento paėmęs kyšį už miesto paramą krepšinio klubui
Panevėžio meras (nuotr.) ir „Lietkabelio“ prezidentas ginasi nuo kaltinimų prekyba poveikiu, kalbant apie miesto paramą krepšinio klubui. / 15min nuotr.

Šiandien Lietuvos apeliaciniame teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla pagal prokurorės Dalios Markauskienės apeliacinį skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2022 m. balandžio 5 d. nuosprendžio, kuriuo Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas išteisintas dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Pirmosios instancijos teismas šioje byloje taip pat dėl prekybos poveikiu išteisino krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentą Alvydą Bieliauską.

Apeliaciniame skunde prokurorė prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir R.M.Račkauską pripažinti kaltu dėl prekybos poveikiu bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, jam paskirti 99 900 Eur baudą ir 7 metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

A.Bieliauską prašoma pripažinti kaltu dėl prekybos poveikiu ir nubausti 35 000 Eur bauda.

Teisėjų kolegija priėmė sprendimą šioje byloje atlikti įrodymų tyrimą: išklausyti pokalbių garso įrašus ir dėl šių įrašų apklausti abu išteisintuosius.

Kitas teismo posėdis numatytas 2022 m. rugsėjo 12 d., o baigiamosios kalbos šioje byloje turėtų būti sakomos 2022 m. spalio 10 d. vyksiančio teismo posėdžio metu.

Lietuvos apeliaciniame teisme šiuo metu nagrinėjama ir kita su R.M.Račkausku susijusi baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine mero padėtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius