Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištekėjo už problemos

„Dabar jau jam neatleisiu“, – ketvirtadienį tikino Kauno medicinos universiteto klinikose gydoma išvakarėse verdančiu vandeniu vyro apiplikyta Jurgita Ž.

Darbo biržoje registruotai trijų mažamečių vaikų motinai Jurgitai Ž. nuplikytas veidas, kaklas, krūtinė ir pilvas – nustatytas antro laipsnio nudegimas.

Pūslėmis nusėtas ir kairės akies vokas. „Šiek tiek matau“, – teigė 32 metų nelaimėlė, vakar nerimavusi dėl namuose su vis sunkiau besivaldančiu vyru likusių vaikų. Vyriausiajam – 12 metų, jaunėlei – vos penkeri. Tik ši mergaitė nuo 47-erių Kazimiero Ž., už kurio moteris ištekėjo nežinodama, kad vyriškis nuo 30 metų vartoja narkotikus. Pradėjo nuo aguonų. Pastaruoju metu jau vartojo heroiną.

Šeima gyvena Kauno baisuokliu vadinamame A. ir J.Gravrogkų gatvės bendrabutyje. Dauguma jo gyventojų – socialiai remtini, gavę čia kambarius iš savivaldybės. „Kai gauname iškvietimą į šį penkiaaukštį, jau žinome, kad bus kažkas nekasdieniško“, – LŽ teigė Kauno Girstupio policijos nuovados pareigūnai. Jų žiniomis, Jurgita Ž. savo kambarėlį šiame bendrabutyje yra išsipirkusi. Anot moters, sutuoktinis Kazimieras – buvęs jos kaimynas, nuomojęs čia kambarį.

„Kai už jo tekėjau, atrodė labai geras, – pasakojo nelaimėlė. – Tik po gero mėnesio "pasigyrė", kad yra du kartus teistas (už plėšimus – 6 ir 12 metų) ir jau 10 metų vartoja narkotikus. Sužinojau ir kad buvusi jo sugyventinė, taip pat narkomanė, mirė nuo kraujo užkrėtimo. Iš pradžių to nesupratau, kai klausdavau, kodėl toks keistas, sakydavo, jog gėrė alaus. Iš kur gauna pinigų kvaišalams, nežinau – niekada niekur nedirbo.“

Anot moters, ir konfliktas kilo dėl sutuoktinio gyvenimo būdo. Šiuo metu jis gydosi pagal metadono programą. Jei tik neišgeria raminamųjų vaistų, virsta žvėrimi. Išpuolio dieną jis iki pavakarės miegojo. Kai žmona dėl to papriekaištavo, stvėrė nuo viryklės ką tik užvirusį arbatinį ir paleido į ją.

Incidentas įvyko mažamečių akyse. Anot nukentėjusiosios, tai jau ne pirmas vyro smurtavimo atvejis. „Jis neturi nei artimųjų, nei kur eiti, todėl iki šiol ir kenčiau“, – teigė Jurgita Ž. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius