Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorija feisbuke apie įsilaužimą pas Jokūbiškių senjorus: pareigūnai migrantų nerado

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sparčiai plinta grėsminga istorija apie naktinį „pabėgėlių“ įsilaužimą į vienus pensininkų namus Šalčininkų rajone. Kad įvykio būta, įsitikinusi ir vietos seniūnė. Tuo metu pareigūnai teigia dėję didžiules pastangas, net pakėlę naktį sraigtasparnį, tačiau jokių įtariamųjų karštais pėdsakais nenustatę. Nuodugnesniam tyrimui, ieškant konkrečiai migrantų, pagrindo bent kol kas nemato nei pasieniečiai, nei policininkai.
Naktinio incidento vieta ir padariniai
Naktinio incidento vieta ir padariniai / 15min iliustracija

„Žmonės būkite budrūs!!!

Šiandien naktį, pabėgėliai (neteisėtai kirtę LR sieną) bandė patekti į gyvenamąjį namą esantį Jokūbiškių k. Šalčininkų r..

Išdaužė gyv. namo duris, šaukdami gyv. namo gyventojui neaiškia kalba, bandydami įsibrauti, patekti į vidų, neaišku kokiu tikslu.

Veiksmas vyko naktį, tamsu, kalba nesuprantama, iš girdimų balsų, šauksmų manoma, kad buvo tikrai ne vienas asmuo.

Tik kaimyno pagalba, kuris (išgirdęs triukšmą ir nukentėjusiojo gyv. namo gyventojo pagalbos šauksmą) atskubėjo į pagalbą, asmenys buvo nuvyti šalin (priešinosi, svaidė akmenys, šaukė, neaišku ką) tuo metu buvo skambinta į 112 pagalbos, atvykę pasieniečiai apžiūrėję įvykio vietą pasišalino, nieko įtartino neradę (kiek suprantu ieškoti asmenų, padariusių ši įvykį-tikiuosi jie buvo surasti).

Baisu pagalvoti, kas įvyktų, pavykus užeit į namus!

Ačiū kaimynui už budrumą ir pagalbą!!!“, – tokio turinio pranešimas skelbiamas „Facebook“.

Praėjusią naktį neteisėtų sienos kirtimo atvejų konkrečiai ties Jokūbiškėmis nefiksuota.

Tiek Valstybės sienos apsaugos tarnyba, tiek ir Vilniaus apskrities policijos komisariatas patvirtino, kad tokio pranešimo naktį būta, pareigūnai į iškvietimą reagavo. Apie 2 val. vienas vyriškis numeriu 112 pranešė, kad į jo kaimynų namus braunasi neaiškūs asmenys. Tačiau apibendrinama, kad informacija niekaip kitaip nepasitvirtino.

„Įvykiui ištirti buvo mestos tikrai didelės pajėgos, tačiau pranešimo patvirtinti nepavyko. Dirbo net sraigtasparnio įgulą, „šukavo“ vietovę ir apylinkes iš oro, tačiau jokie įtariamieji surasti nebuvo“, – 15min pasakojo VSAT atstovas Giedrius Mišutis, prašęs suprasti teisingai. Pareigūnai įvykio neneigia, tačiau negali patvirtinti, apie jo aplinkybes, nepaisant visų pastangų, neturėdami papildomų duomenų.

Jokūbiškių kaimas Šalčininkų rajone yra prie pat Lietuvos ir Baltarusijos pasienio, mūsų šalies pareigūnai pastaruoju metu šią zoną akylai stebi. Anot G.Mišučio, praėjusią naktį neteisėtų sienos kirtimo atvejų ties Jokūbiškėmis nefiksuota, o kitų nelegaliai į Lietuvą pastaruoju metu patekusių ir čia sulaikytų asmenų sieti su galimais neramumais Poškonių seniūnijoje nėra pagrindo.

Vilniaus apskrities policijoje surinktoje pradinėje medžiagoje apie įvykį užfiksuota, kad vieno Jokūbiškių kaimo namo durys iš tiesų yra suniokotos, tačiau kas ir kokiais sumetimais tai padarė, duomenų bent kol kas nėra. Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, tiesiog informacija užregistruota ir aplinkybės yra tikslinamos.

Tuo metu vietos seniūnė Renata Fedotova 15min trečiadienį sakė neabejojanti, kad naktinis įvykis galėjo būti būtent toks, koks jo siužetas perpasakojamas socialiniame tinkle. Poškonių seniūnijos vadovė minėjo asmeniškai aplankiusi nukentėjusį asmenį ir įsitikinusi, kad jam grėsė pavojus, buvo padaryta materialinė žala. „Yra sugadintas žmogaus turtas“, – pagrindą tolimesniam tyrimui įvardijo R.Fedotova.

Asmeninio archyvo nuotr./Naktinio incidento padariniai
Asmeninio archyvo nuotr./Naktinio incidento padariniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius