Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorija laiptinėje galėjo baigtis žinute: „Klaipėdoje nužudytas mokytojas“

Kovo 2-sios rytą Nerijus Dzingelevičius ėjo į darbą. Tačiau laiptinėje, prie lifto, buvo užpultas nepažįstamojo. Vyriškis iš pasalų smogė kietu daiktu į galvą, po to daug kartų smogė peiliu į veidą, taikėsi į kaklą, į akis, stipriai peiliu sužalojo ir rankas, kuriomis chemijos mokytojas dangstėsi nuo užpuoliko. Užpuolikas vijosi mokytoją ir nenustojo žaloti Nerijaus net jam parkritus. Nerijus aktyviai gynėsi ir saugojosi, kad užpuolikas neperrėžtų kaklo, nes trūko tik akimirkos iki tragedijos.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kovo 3-ąją Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai keliais lakoniškais sakiniais pranešė apie užpuolimą ankstyvą rytą Kauno gatvės daugiabutyje. Už tų kelių eilučių slypi šeimos tragedija.

Suteikta greitoji pagalba

Tą rytą N.Dzingelevičiaus žmona Reda, Klaipėdos universiteto mokslininkė, dar buvo namie, kai laiptinėje užpultas jos vyras. Pamačiusi sužalotą sutuoktinį ji kvietė medikus, pati bandė suteikti greitąją pagalbą, kol medikai vyko į vietą.

Kaip ji pati sakė – rankų, dangstyti žaizdas, tiesiog nepakako. Į ligoninę išvežtas vyras buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių. Prasidėjo gydymas, pjautinės žaizdos galvoje, veide susiūtos ir abi sužalotas rankas turintis vyras išleistas į namus. Tačiau gydymo kursas nesibaigė, ateityje laukia sudėtingos operacijos.

Turėjo kraustytis

Po šios tragedijos ėmė aiškėti, kad pedagogą užpuolęs vyras buvęs konfliktiškas, jau teistas ir pareigūnams žinomas. Jis mėnesiui sulaikytas.

Pjautinės žaizdos, paliksiančios radus N.Dzingelevičiaus veide, kvalifikuota kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Šeima nusisamdė advokatą, kuris siekia kaltinimus pakeisti į „pasikėsinimas nužudyti“. Jis įsitikinęs, kad vos pavyko išvengti tragedijos: kaimynas brutaliai kone dešimt kartų smogė mokytojui vis taikydamas į veidą.

Kartu teisininkas patarė šeimai išsikelti ir iš buto. Pedagogai pakeitė namus.

Asmeninio archyvo nuotr./Užpuolikas puolė pedagogą peiliu. Sužalojo jo veidą, rankas.
Asmeninio archyvo nuotr./Užpuolikas puolė pedagogą peiliu. Sužalojo jo veidą, rankas.

Laukia ilgas kelias

Nerijaus žmona Reda 15min pasakojo, kad po šios istorijos sulaukė didžiulio palaikymo tiek iš artimųjų, tiek ir iš nepažįstamų žmonių.

„Tačiau laukia ilgas kelias: Nerijus – mokytojas ir mes suprantame, kad jam reikės ir plastikos chirurgo. Po konsultacijos sužinojome, kad kai kurias žaizdas teks operuoti iš naujo. Sunku prognozuoti, kiek tai kainuos ir kiek reikės laiko. Laukia ir ilga reabilitacija. Džiaugiamės, kad advokatas labai padeda ir stengiasi atstovauti ne tik mūsų, bet ir visuomenės interesams. Tačiau kartu suprantame, kad iš žmogaus, kuris neprognozuojamas, vargu ar ką galėsime prisiteisti“, – kalbėjo ji.

Todėl sutuoktiniai išdrįso kreiptis į visuomenę pagalbos ir prašo padėti nelaimėje. Džiaugiasi kiekviena auka – ir keliais eurais. „Džiaugiamės ir palaikymo žinutėmis iš mokinių, jų tėvų. Tai mums tikrai svarbu šią minutę“, – teigė pašnekovė.

Baiminasi: išėjęs gali vėl smurtauti

Dzingelevičių šeimai atstovaujantis advokatas Artūras Andriukaitis teigė, kad šiuo metu ikiteisminį tyrimą vykdantys pareigūnai atlieka ir psichiatrinę ekspertizę. Nuo to priklausys, ar smurtavęs vyras bus teisiamas.

Kaip 15min informavo Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė, suimtasis jau kartą buvo teistas.

„Bet kuriuo atveju, mano įsitikinimu, toks asmuo turėtų būtų izoliuotas. Baudžiamasis kodeksas numato asmeniui, kuris negalėtų būti teisiamas, neribotai taikyti priverčiamąsias medicinines priemones“, – aiškino advokatas.

Jis stebėjosi, kad tyrimas pradėtas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Advokatas A.Andriukaitis siekia, kad be motyvo pedagogą laiptinėje užpuolęs vyras atsakytų dėl pasikėsinimo nužudyti.

„Jokių motyvų pulti nebuvo. Vien tik dėl to, kad mano ginamasis nuogomis rankomis aktyviai gynėsi nuo peiliu ginkluoto vyro, jis liko gyvas. Buvo aiškiai kilęs pavojus gyvybei“, – įsitikinęs teisininkas.
Įtariamasis šiuo metu suimtas iki balandžio 16-osios. Baiminamasi, kad išėjęs į laisvę jis ir toliau gali kelti pavojų aplinkiniams.

Kiekvienas gali prisidėti prie N.Dzingelevičiaus pasveikimo.

Sąskaitos nr: LT717300010120851369

Gavėjas: Nerijus Dzingelevičius

Paskirtis: Parama gydymui ir teisinėms paslaugoms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius