Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtakingo Seimo nario padėjėju prisistatinėjęs Laimutis Baibokas dėl Lietuvos pašto pastatų aferos siunčiamas į kalėjimą

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje dėl gudrios Lietuvos pašto pastatų aferos nuteistas ne tik vieno tuometinio Seimo nario padėjėju prisistatinėjęs Laimutis Baibokas, bet ir legendinis aferistas Alfredas Grigutis bei Kazys Degutis.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aferistų trijulė, prisidengusi garsių politikų ir įstaigų vardais, išviliojo per 1,5 milijono litų. Tačiau gudriai išvilioti pinigai atsirūgo: Laimutis Baibokas, Alfredas Grigutis ir Kazys Degutis nuteisti bei pasiųsti į kalėjimą.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienio popietę paskelbė, kad atmeta nuteistojo L.Baiboko skundą dėl pernykštės Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nuosprendžiu, kuriuo jam skirtas 4 metų laisvės atėmimas, o bendrininkams A.Grigučiui bei K.Degučiui skirtos atitinkamai 3 metų kalėjimo ir 1,5 metų laisvės apribojimo bausmės.

Pastarieji apkaltinamojo nuosprendžio net neskundė, tuo tarpu savo kaltės niekuomet nepripažinęs L.Baibokas vylėsi įrodyti savąją tiesą aukštesnės instancijos teisėjams. Vilniaus apygardos teismui šią bylą išnagrinėjus apeliacine tvarka, trijulei paskelbtas nuosprendis iškart įsiteisėjo, tiesa, L.Baibokas dar turi šansą kasacine tvarka kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

15min.lt primena, kad ši aferų istorija prasidėjo dar 2007 m.

Mulkindami aplinkinius dėl milijonų, L.Baibokas prisistatinėdavo tuometinio Seimo nario Antano Boso padėjėju, o legendinis aferistas A.Grigutis – respektabiliu verslininku Gintautu Vitkausku.

Aferoms įgyvendinti buvo įkurta bendrovė „Miesto projektai“, kurios fiktyviu vadovu buvo paskirtas L.Baiboko senas pažįstamas K.Degutis. Teigiama, kad pastarasis „direktoriavimui“ net neturėjo kostiumo, maža to, buvo priverstas pagaliau įgyti asmens tapatybės kortelę.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./alfredas grigutis, grigučio byla
Alfredas Grigutis

Aferų schema buvo gana paprasta, tačiau tuo pat metu ir neįtikėtina.

Trijulė apgavo net garsios kompanijos „Invalda“ dukterinės nekilnojamojo turto projektų įmonės „Inred“ ir su „Invalda“ susijusios firmos „Namų tvarkymo tarnyba“ atstovus, kai pažadėjo pusvelčiui parduoti jiems nepriklausančius „Lietuvos pašto“ ir vieno vokiečio valdomus Vilniuje esančius pastatus. Sukčiai turėjo tiek įtaigos ir dokumentų kopijų, kad vien kalbomis už minėtą nekilnojamąjį turtą išviliojo daugiau nei 1 550 000 litų.

A.Grigutis yra pagarsėjęs ir daug kartų teistas dėl kitų panašių aferų (žr. susijusius straipsnius).

Tuo tarpu L.Baiboko pavardė garsiai nuskambėjo žiniasklaidoje pačioje praėjusios vasaros pradžioje, kai verslininkas esą tiesiog gatvėje, sostinės Gedimino prospekte, žiauriai sumušė savo žmoną. Anot liudininkų, vyras parbloškė žmoną ant grindinio, spardė, daužė per veidą, kuokštais rovė plaukus.

Sužeistai vilnietei prireikė greitosios pagalbos, o smurtautoją policininkai išvežė į areštinę.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius