-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italai pripažino lietuvį nekaltu

Beveik dvejus metus Milano tardymo izoliatoriuje prasikankinęs kaunietis Gediminas Gerčius triumfuoja. Italijos teismas išnagrinėjo bylą, kurioje lietuvis kaltintas plėšęs juvelyrikos parduotuves, ir paskelbė nuosprendį – nekaltas.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Ši žinia iš Milano teismo 48 metų kaunietį pasiekė jau laisvėje, savo namuose Kaune. Prieš porą savaičių teisėjai įtariamajam, kuris prasėdėjo už grotų net 22 mėnesius, nutarė leisti nuosprendžio laukti laisvėje, rašo „Lietuvos rytas“.

„Nėra sunkinančių aplinkybių ir įkalčių toliau įtariamajam taikyti kardomąją priemonę“, – tada motyvavo savo sprendimą teismas.

Kaltinimą palaikęs prokuroras Fabrizio Narbone pasiūlė G.Gerčiaus nepaleisti. Jo nuomone, lietuvis – vienas svarbiausių estų gaujos, prieš keletą metų siaubusios Italijos juvelyrikos parduotuves, dalyvių. G.Gerčius buvo kaltinamas Italijoje įvykdęs penkis ginkluotus apiplėšimus, per kuriuos buvo panaudoti ir šaunamieji ginklai. Milano prokuroras pareikalavo nubausti G.Gerčių 18 metų laisvės atėmimo bausme. Jis siūlė lietuviui netaikyti jokių lengvinančių aplinkybių.

F.Narbone rėmėsi dviem, anot jo, nepaneigiamais įkalčiais. Pirmasis – mobiliojo telefono kortelės, pirktos pateikus G.Gerčiaus pasą, duomenys. Antrasis – italams ekstradicijos metu pateikta Lietuvos generalinės prokuratūros išvada, esą G.Gerčius galėjęs įvykdyti nusikaltimus Italijoje.

Pakeitęs tris advokatus, kaunietis sugebėjo įrodyti, kad estų gauja pasinaudojo jo brolio – Vytauto Gerčiaus – kažkada pamestu pasu. Kaunietis pateikė dokumentus, rodančius, kad apiplėšimų Italijoje metu jis dirbo Didžiojoje Britanijoje. Nė vienas liudininkas per akistatas Italijoje G.Gerčiaus neatpažino, nė vienas iš suimtų estų gaujos narių nepatvirtino, kad lietuvis dalyvavo nusikaltimuose.

Įrodęs savo nekaltumą, kaunietis žada reikalauti iš italų teisingumo piniginės kompensacijos už neteisėtą įkalinimą. Ši kompensacija gali siekti 235 eurus (810 litų) už vieną įkalinimo dieną. G.Gerčius iš viso gali prisiteisti beveik pusę milijono litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius