Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje sučiupta vietos kurorte laikrodžių parduotuvę apiplėšusi Lietuvos gauja

Italijos policija po gaudynių sučiupo iš Lietuvos atvykusią plėšikų gaują, kuri viename garsiausių šios šalies kalnų kurortų Merane įvykdė ginkluotą išpuolį.
Žmogus su kauke
Žmogus su kauke / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Plėšimas Italija

Lietuvos gauja apiplėšė prabangią parduotuvę kurorto centrinėje gatvėje ir susišlavė 27 šveicariškus laikrodžius „Rolex“, kartu vertus milijono eurų.

Trentino–Pietų Tirolio regiono spauda šį nusikaltimą jau pavadino amžiaus apiplėšimu, rašo „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, juvelyrikos dirbinių ir laikrodžių salono „Auron“ savininkas Alberto Malinverno, išgirdęs skambutį, pats atidarė šarvuotas parduotuvės duris.

Į saloną įsiveržę trys vyrai nušlavė vitrinas, kuriose buvo išdėlioti šveicariški rankiniai laikrodžiai „Rolex“. Vėliau Bolcano miesto policija patikslino, kad bendra laikrodžių vertė siekė milijoną eurų (3,45 mln. litų).

Italų policijos duomenimis, trys gaujos nariai jau buvo teisti už panašius nusikaltimus Vokietijoje ir ten atliko bausmę.

Apiplėšę parduotuvę nusikaltėliai žaibiškai pasišalino, o pabandžiusį juos vytis salono savininką sustabdė keliais įspėjamaisiais šūviais į orą. Gretimame skersgatvyje banditų laukė automobilis „Audi“, prie kurio vairo sėdėjo jų bendrininkas.

Merano ir Bolcano miestų karabinierių korpusas po kelių minučių metė jungtines pajėgas – prasidėjo plataus masto gaudynių operacija. Bėglius pavyko sučiupti po valandą trukusio persekiojimo šalutiniame kalnų kelyje. Nusikaltėlius blokavo dešimt karabinierių ir policijos ekipažų.

Sučiupti keturi Lietuvos piliečiai: 21 metų Marius Mikalauskas, 22 metų Mantas Svystunas, 23 metų Rytis Marcinkevičius ir 32 metų Viačeslavas Pavlovskis.

Italų policijos duomenimis, trys gaujos nariai jau buvo teisti už panašius nusikaltimus Vokietijoje ir ten atliko bausmę.

Praėjusią vasarą nusikaltėliai įsikūrė Italijoje, Trentino–Pietų Tirolio regione. Prieš dvi savaites Fasos slėnyje jie pavogė automobilį „Audi“ ir juo vėliau važiavo plėšikauti į Meraną.

Praėjus kelioms dienoms po šio nusikaltimo, policija sučiupo dar du 31 ir 34 metų lietuvius. Jie gyveno greta Folgaridos slidinėjimo trasų. Bolcano policijos komisariato duomenimis, šie Lietuvos piliečiai priklausė tai pačiai Šiaurės Italiją siaubusiai gaujai. Jų automobilyje BMW pareigūnai rado peilių, laužtuvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius