Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02 /14:54

Įtariama, aukštas VSAT pareigūnas Žygintas Vosylius neblaivus sukėlė avariją

Vilniuje, kaip įtariama, neblaivus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės vado pavaduotojas Žygintas Vosylius sukėlė avariją ir iš jos pasišalino.
Neblaivus prie vairo
Neblaivus už vairo / 123rf.com

VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis pirmadienį BNS sakė, kad pradėtas tarnybinis patikinimas.

„Bus medžiaga iš policijos, ji bus vertinama, gresia aukščiausia nuobauda – atleidimas iš tarnybos, jeigu bus nustatytos tos aplinkybės. Bus bendradarbiaujama su policija“, –  BNS sakė G.Mišutis.

Įtariama, kad automobilį „Mazda 5“ ne tarnybos metu, neuniformuotas vairavo VSAT Aviacijos rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Ž.Vosylius. Jis pasitikrinti blaivumą atsisakė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, sekmadienį 9 val. 57 min. Vilniuje, Naujininkų rajone, namo kieme Šaltkalvių gatvėje, automobilis „Mazda 5“ atsitrenkė į stovintį bendrovės „Vip Tak“ automobilį „Opel Zafira“.

Automobilio „Mazda 5“ vairuotojas pasišalino, tačiau buvo sulaikytas.

Įtariama, kad automobilį „Mazda 5“ ne tarnybos metu, neuniformuotas vairavo VSAT Aviacijos rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Ž.Vosylius. Jis pasitikrinti blaivumą atsisakė. Pagal įstatymus vairuotojo atsisakymas pasitikrinti blaivumą prilyginamas vairavimui esant neblaiviam.

42-ejų VSAT pareigūnas buvo atvesdintas į Vilniaus miesto 2-ąjį policijos komisariatą ir apklaustas.

Apsvaigimą nori prilygtinti vardo pažeminimui

Į šį įvykį reaguodamas vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį pasirašė pavedimą pavaldžioms įstaigoms, įpareigodamas psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų vartojimą prilyginti pareigūno vardo pažeminimui.

„Esu įsitikinęs, jog už tokį pažeidimą turi būti taikoma griežčiausia bausmė – atleidimas iš tarnybos“, – nurodo ministras, cituojamas ministerijos pranešime.

Toks įpareigojimas duotas Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento bei Viešojo saugumo tarnybos vadovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius