-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06 /22:01

Surastas kurėno kapitono Romaldo Adomavičiaus kūnas

Šeštadienio vakarą pasieniečiai pranešė, kad greičiausiai rastas nuskendusio kurėno kapitono Romaldo Adomavičiaus kūnas. Jis aptiktas už trijų kilometrų nuo nelaimės vietos Ventės rago link. Vėliau patvirtinta jo tapatybė – artimieji atpažino jo kūną.
Kuršių mariose nuskendęs laivas buvo istorinis kurėnas
Kuršių mariose nuskendęs laivas buvo istorinis kurėnas / 15min montažas / Jūrų muziejaus nuotr.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas patikslino, kad skenduolio kūno dar šeštadienį buvo ieškoma sraigtasparniu, tačiau tokios paieškos buvo bevaisės.

Pavakarę kūną aptiko kateriu plaukioję pasieniečiai. Anksčiau skelbta, kad, preliminariais duomenimis, kūnas – būtent R.Adomavičiaus, tačiau jį turi atpažinti artimieji, kurie buvo informuoti.

Vyraujantys vėjai kūną nuplukdė apie tris kilometrus Ventės rago link. Atsižvelgdami į bendrą situaciją, pareigūnai ir kiti paieškos dalyviai iškart kėlė prielaidą, kad rastas būtent kurėno kapitono kūnas.

Galiausiai artimieji atpažino jo kūną – patvirtinta, kad jis – R.Adomavičiaus.

„Adomavičiaus žmona kartu su Romo seserimi Irena vyko į Ventę atpažinti kūno. Nuvykusios jį atpažino“, – BNS sakė Lietuvos Jūrų muziejaus viešųjų ryšių vadovė Nina Puteikienė.

15min primena, kad Klaipėdos jūrų muziejui priklausantis laivas kurėnas Kuršių mariose apsivertė antradienį. Du juo plaukusius įgulos narius pavyko išgelbėti, tačiau laivo kapitono, Laivybos istorijos skyrius vyriausiojo muziejininko-istoriko R.Adomavičiaus iš karto po nelaimės rasti nepavyko. Jis iki šiol laikytas dingusiu.

Abu išgyvenusieji dėvėjo gelbėjimosi liemenes, o R.Adomavičius jos apsivilkęs nebuvo.

Vienas įgulos narys bandė išgelbėti į marias nublokštą kapitoną jam mesdamas plūdurą, bet jis jo nepagavo ir greitai dingo bangose.

Laivas plaukė į Nacionalinės ekspedicijos laivų sąplauką, ji turėjo vykti Kaune liepos 6 dieną. Kurėnui plaukiant mariomis prasidėjo audra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius