Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamas sukčius A.Spiteri teigia, kad Lietuvos kalėjimuose pažeidžiamos žmogaus teisės

Sukčiavimu ir didelės vertės turto pasisavinimu Lietuvoje įtariamas maltietis apskundė sprendimą išduoti jį mūsų šalies teisėsaugai, motyvuodamas žiauriomis Lietuvos kalėjimų sąlygomis, praneša vietos žiniasklaida.
Pravieniškių pataisos namai
Pravieniškių pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip savaitgalį pranešė portalas Maltatoday.com, apeliacinis Maltos teismas šią savaitę turėtų pradėti nagrinėti įtariamojo Angelo Spiteri. skundą. Jame rašoma, kad išdavus įtariamąjį Lietuvai dėl ypač blogų sąlygų kalėjime būtų pažeistos jo žmogaus teisės.

Prokuratūra nurodo, jog A.Spiteri  kartu su bendrais įtariamas nuo 2010 metų lapkričio 4 dienos iki 2011 metų liepos 13 dienos parengęs planą, kaip apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Įtariamasis buvo įsteigęs fiktyvią atostogų planavimo įmonę „Atostogų sandėlis“ Vilniuje bei priimdavo klientų užsakymus, sulaukdavo apmokėjimo už paslaugas, tačiau jokių paslaugų neteikė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas Lietuvos policijai įmonėje „Atostogų sandėlis“ 2011-aisiais atlikus patikrinimą - policijai apie galbūt neteisėtą įmonės veiklą tuomet duomenų pateikė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Nustatyta, kad įmonės darbuotojai, skambindami ir apklausdami žmones, rinko informaciją apie keliones ir atostogas. Vėliau papildomai susisiekdavo su galimais klientais ir juos kviesdavo atvykti į prezentacijas įvairiuose viešbučiuose ir už patrauklią kainą siūlė įvairius keliavimo būdus.

Policijos teigimu, sudarant sutartis dėl apgyvendinimo paslaugų „Atostogų sandėlio“ darbuotojai surinkdavo iš žmonių pinigus, tačiau apgyvendinimo paslaugų neteikė. Sutarties nutraukimo atveju bendrovės klientams žadėta per savaitę pinigus grąžinti, tačiau asmenys pinigų neatgavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius