-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamasis dėl trijų žmonių nužudymo: „Dievas mato, nieko nebuvo" (papildyta 12.20 val.)

Akmenės policija sulaikė ir į areštinę uždarė 44 metų vyrą, kuris įtariamas trijų žmonių nužudymu. Įtariamasis savo kaltę neigia.
Peilis
Peilis / Martyno Vidzbelio/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, dar trečiadienį apie 14 val. Ventos miestelyje, Ventos g., savo bute rastas jau gendantis V.R. (gim. 1948 m.) kūnas.

Kad bute gali būti negyvas žmogus, policijai pranešė kaimynai, kurie nebegalėjo pakęsti po namą sklindančios smarvės.

Atlikus teismo medicinos ekspertizę ketvirtadienį nustatyta, kad mirtis smurtinė. Žmogus buvo subadytas peiliu.

Policijai dar laukiant teismo medikų išvadų dėl V.R. mirties, ketvirtadienio rytą, apie 8.10 val., Ventos g. savo bute buvo rasta negyva vyriškio sugyventinė O.J. (gim. 1941 m.). Vėliau paaiškėjo, kad moteris irgi subadyta peiliu. Tačiau žaizdos ant jos kūno pastebėtos ne iš karto.

Policijai pradėjus tirti O.J. mirties aplinkybes paaiškėjo, kad išvakarėse netoliese vyko išgertuvės. Jose dalyvavo O.J., jos posūnis R.M. (gim. 1964 m.) ir šio sugyventinė K.L. (gim. 1946 m.).

Po kiek laiko O.J. kūną aptiko mirusiosios posūnio sugyventinė, kuri iškvietė greitosios pagalbos medikus. Šie apie įvykį informavo policiją.

Gydytojai apžiūrėdami moters kūną atkreipė dėmesį, kad iš jos burnos išbėgę kraujo. Tačiau, pasak gydytojų, taip būna, kai geriama. Durtinių žaizdų tąkart niekas ant kūno nepastebėjo.

Policijos pareigūnams po kiek laiko nuvykus pakartotinai apžiūrėti O.J. mirties vietos, moters posūnis su sugyventine ir kaimyne rasti aptariantys laidotuvių reikalus. Policijai jau buvo kilęs įtarimas, kad pamotę nužudyti galėjo R.M. Tačiau jo sugyventinė užtikrino, kad vyriškis visą naktį buvo su ja, tad ir nužudyti pamotės negalėjęs.

Netrukus R.M. ir K.L. pakilo ir patraukė namo į Bausko g.

Grįžęs namo R.M. toliau gėrė. Apie 16.40 val. namo laiptinėje su durtine žaizda krūtinėje buvo rastas vyriškio sugyventinės kūnas. Pareigūnai įtarė, kad tarp R.M. ir K.L. kilo konfliktas, vyriškis dūrė sugyventinei peiliu, ši išbėgo į laiptinę ir mirė.

R.M. buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Po sulaikymo jo organizme rasta 1,83 promilės alkoholio. Vyras įtariamas trijų žmonių nužudymu.

Antros grupės psichinę negalią turintis vyriškis savo kaltę neigia. Jis tik kartoja frazę: „Dievas mato, kad nieko nebuvo."

Dėl trijų žmonių nužudymo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Jei paaiškės, kad visus tris žmones iš tiesų galėjo nužudyti R.M., tyrimai bus sujungti į vieną bylą.

Papildyta 12.20 val.: Šiaulių apskrities VPK praneša, kad sulaikant įtariamąjį, teko išlaužti buto, kuriame jis slėpėsi duris, kadangi vyriškis pareigūnų į vidų neįleido.

Sulaikomas R.M. pasipriešino. „Panaudojus kovinius veiksmus, įtariamajam buvo uždėti antrankiai ir jis uždarytas į areštinę“, - rašoma policijos pranešime.

Įtariamasis jau anksčiau buvo teistas dėl vagystės, padegimo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius