-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įtariamieji kontrabanda teigė ėję į Briedžių salą medžioti briedžių

Paskutiniąją praėjusių metų dieną Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis Klaipėdos apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis, t.y. dėl kontrabandinių cigarečių laikymo ir gabenimo.
Patruliai pamatė krūmingoje vietoje buvusius keturis vyrus, kurie ant rogių krovė dėžes.
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai nustatė, jog 2010 m. gruodžio 3 d. du pasieniečiai, ėję tarnybą Rusnės saloje, pastebėjo sniege žmonių pėdsakus, vedančius link sienos su Rusija. Pradėję sekti pėdsakais, pareigūnai neilgai trukus Briedžių saloje pamatė keturis vyrus, į savadarbes roges kraunančius plastikiniuose maišeliuose supakuotas dėžes. Supratęs, kad tai gali būti kontrabandinės cigaretės, vienas iš pareigūnų įspėjo juos gultis ant žemės, o pastariesiems nepaklusus, į orą iššovė įspėjamuosius šūvius. Įtariamieji buvo sulaikyti įvykio vietoje. 

 
„Pasienio gyventojai, užsiimantys kontrabandinių prekių gabenimu per sieną, yra išradingi, pateikdami savo tariamus alibi. Šį kartą net su įkalčiais sulaikyti vyrai kaltę neigė, tvirtindami, kad jie ėję medžioti briedžių, o cigarečių dėžes aptikę atsitiktinai. Tiesa, „medžiotojai“ su savimi turėjo pasiėmę tik kirvį“, – sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikysiantis prokuroras D. Blinstrubis.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius