-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamoji sučiupta Anglijoje

Septynerius metus nuo teisėsaugos užsienyje besislapsčiusi buvusi Jonavos rajono Ruklos pagrindinės mokyklos buhalterė 57 metų Irena Rožaitienė sulaikyta. Praėjusią savaitę ji parvežta į Lietuvą.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com
Temos: 1 Anglija

Dingo iš Lietuvos

Į užsienį buvusi Ruklos mokyklos buhalterė I.Rožaitienė išvyko 2002 metais – tuomet, kai kilo įtarimų dėl neteisėtos jos veiklos.

Pradėjus atidžiau nagrinėti įstaigos finansinius reikalus, specialistams kilo įtarimų, kad buhalterė I.Rožaitienė keletą metų grobstė lėšas.

Įprastą ūkinės ir finansinės veiklos patikrinimą tuomet mokykloje pradėję Jonavos savivaldybės kontrolieriai pastebėjo, kad mokyklos sąskaitoje trūksta pinigų – apie 160 tūkst. litų.

Pradėjus atidžiau nagrinėti įstaigos finansinius reikalus, specialistams kilo įtarimų, kad buhalterė I.Rožaitienė keletą metų grobstė lėšas. Moteris dingo iš Lietuvos nesulaukusi patikrinimo pabaigos.

Turėjo lietuviškus dokumentus

Netrukus iš savivaldybės kontrolės tyrimą perėmę Jonavos policijos pareigūnai nustatė, kad moteris išvyko į Airiją, pas savo dukterį. Nuo to laiko apie ją jokių žinių nebuvo.

Buvo paskelbta tarptautinė I.Rožaitienės paieška, išduotas Europos arešto orderis. Moteris sulaikyta Didžiojoje Britanijoje. Lietuvos policiją žinios apie jos sulaikymą pasiekė tik praėjusių metų rudenį. Sulaikymo metu ji turėjo tapatybę patvirtinančius lietuviškus dokumentus, kuriuos patikrinę pareigūnai nustatė, kad moteris ieškoma.

„Ji apskundė Europos arešto orderį. Kol Didžiojoje Britanijoje vyko jos skundo nagrinėjimas, teko laukti. Tik tada, kai šios šalies teismai atmetė I.Rožaitienės skundą, galėjome ją parsivežti į Lietuvą“, – LŽ sakė Jonavos policijos organizacinio poskyrio viršininkas Mindaugas Juknys.

Praėjusią savaitę Jonavos apylinkės teismas I.Rožaitienei skyrė namų areštą, iš jos paimti asmens dokumentai. Kol vyks tyrimas, moteris privalės nustatytu laiku registruotis policijos komisariate. Artimiausiu metu Jonavos teisėsaugininkai I.Rožaitienei ketina pateikti įtarimus dėl svetimo turto pasisavinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius