-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamuosius kontrabanda VSAT pareigūnai gaudė ir prie sienos, ir Vilniuje

Prie sienos su Baltarusija aptiktame automobilyje pasieniečiai rado 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vėliau kratos metu Vilniaus rajone buvo aptikta dar tiek pat rūkalų. Sulaikyti ir trys sostinės bei Vilniaus rajono gyventojai, įtariama, susiję su šiais kroviniais.
Rastos kontrabandinės cigaretės
Rastos kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienio naktį Valstybės VSAT Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Dainavos kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, aptiko automobilį „Subaru Legacy“. Jame pasieniečiai rado 10 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Asmenų nei automobilyje, nei šalia jo nebuvo.

Patikrinę sienos prieigas šioje vietoje VSAT pareigūnai ant kontrolinės juostos aptiko pėdsakus. Jie vedė iš Lietuvos į Baltarusiją ir atgal. Tarnybinis pasieniečių šuo pėdsakais link Padvarionių kaimo sekė apie 5 kilometrus. Čia ant kelio Medininkai – Turgeliai pėdsakai dingo.

Tęsdami kontrabandos gabentojų paiešką paryčiais kelyje Skarvadiškės-Padvarionys VSAT pareigūnai sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Jį vairavo 35-erių Vilniaus rajono gyventoja. Kartu vyko 47-erių keleivis, irgi gyvenantis Vilniaus rajone. Vyras buvo sulaikytas.

Netrukus jo gyvenamojoje vietoje pasieniečiai atliko kratą ir čia sulaikė dar vieną 38-erių Vilniaus rajono gyventoją. Įtariama, kad jis vairavo prie pat sienos paliktą „Subaru Legacy“ su cigaretėmis.

Kratos metu pasieniečiai aptiko dar vieną automobilį „Subaru Legacy“. Jame buvo sukrauta 20 cigarečių dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Atlikdami dėl kontrabandos pradėto ikiteisminio tyrimo veiksmus VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai tą pačią dieną Vilniuje sulaikė 37-erių sostinės gyventoją, irgi, įtariama, susijusį su aptiktais kontrabandiniai rūkalais.

Visus tris sulaikytus vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę. Vilniaus rajono gyventoja po apklausos paleista. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius