Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09 /15:10

Įtariant didelės vertės svetimo turto pasisavinimu, suimti du asmenys

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo (LR BK 183 str. 2 d.) ir dokumentų klastojimo (LR BK 300 str.1 d.).
Pinigine bauga atsipirks tik viena iš sukčių trijulės.
Pinigine bauda atsipirks tik viena iš sukčių trijulės. / "15min" nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro parašymą ir trims mėnesiams leido suimti minėtomis nusikalstamomis veikomis įtariamus du su Palangos kredito unija susijusius asmenis. Byloje yra ir daugiau įtariamųjų, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Įtariamųjų namuose ir darbo vietose atliktos kratos, kiti procesiniai veiksmai.

Prokuratūra ikiteisminio tyrimo eigos nekomentuoja. Baigus ikiteisminį tyrimą ir bylą perdavus teismui, visuomenė apie tai bus informuota.

Palangos kredito unija pradėjo vidinį patikrinimą dėl administracijos darbuotojo veiksmų

Palangos kredito unijos spaudai išplatintame pranešime nurodoma, jog jie pradėjo vidinį patikrinimą dėl galimo unijos administracijos darbuotojo E. Petrausko įgaliojimų viršijimo. Kol atliekamas patikrinimas, šio unijos darbuotojo įgaliojimai sustabdyti.

„Per pirmadienį pradėtą patikrinimą sieksime išsiaiškinti, kokie sprendimai unijoje buvo priimti su šio buvusio administracijos darbuotojo žinia ir patvirtinimu, kokius sandorius unija atliko su juo susijusiais asmenimis, kokie jo veiksmai galimai viršijo suteiktus įgaliojimus“, – teigė naujasis Palangos kredito unijos administracijos vadovas V. Tomkus, pakeitęs iki šiol šiame poste dirbusį A. Rakauską.

Kaip teigė V.Tomkus, pradėtas tyrimas neturės įtakos kasdienei unijos veiklai – unija veikia ir veiks kaip įprastai. „Teikiamos visos paslaugos, darbuotojai dirba tuo pačiu grafiku, vykdomi veiklos planai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius