Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtarimų piktnaudžiavimu sulaukęs Klaipėdos politikas Rimantas Taraškevičius pasiskundė Generalinei prokuratūrai

Įtarimų piktnaudžiavus tarnyba siekiant naudos sau sulaukęs buvęs Klaipėdos meras, dabar miesto savivaldybės tarybos narys liberalcentristas Rimantas Taraškevičius paprašė Generalinę prokuratūrą patikrinti uostamiesčio prokurorų kontroliuojamą tyrimą jo atžvilgiu.
R.Taraškevičius bandys tapti Seimo nariu.
Rimantas Taraškevičius / "15min" nuotr.

R.Taraškevičiaus gruodį paprašyta Generalinė prokuratūra išsireikalavimo iš Klaipėdos kolegų bylą patikrinimui.

Tyrimą dėl galimo R.Taraškevičiaus piktnaudžiavimo atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Įtarimai R.Taraškevičiui pareikšti 2012 metų pradžioje, tų pačių metų vasarą jie buvo patikslinti. Nei STT, nei Generalinė prokuratūra, nei Klaipėdos apygardos prokuratūra apie šį tyrimą ir apie pareikštus įtarimus politikui nėra viešai pranešusi.

R.Taraškevičius praėjusių metų rudenį nesėkmingai kandidatavo į Seimą 10-u numeriu Liberalų ir centro sąjungos kandidatų sąraše, taip pat kandidatavo vienmandatėje Danės apygardoje, kurioje liko antras ir į Seimą nepateko. Prokurorai neprašė Vyriausiosios rinkimų komisijos panaikinti kandidato R.Taraškevičiaus teisinę neliečiamybę.

Klaipėdos apygardos prokuratūra BNS antradienį patvirtino, kad buvusiam merui yra pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens atsakomybę už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi arba įgaliojimų viršijimą siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos. Už tai numatoma iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis BNS sakė, kad Generalinė prokuratūra neperėmė tyrimo, o tik atlieka jo patikrinimą.

„Iš principo jis (R.Taraškevičius – BNS) skundžiasi, kad tyrimas jo atžvilgiu yra nepagrįstas, kad jam įteiktas pranešimas apie įtarimą taip pat yra nepagrįstas – skundo esmė yra tokia“, – teigė jis.

Pasak I.Mikelionio, daugiau informacijos apie ikiteisminį tyrimą galėtų suteikti Klaipėdos apygardos prokuratūra, nes Generalinė prokuratūra apsiriboja skundo nagrinėjimu.

„Skundas bus patikrintas ir priimti tam tikri sprendimai“, – sakė Generalinės prokuratūros prokuroras.

Tačiau tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas detalių apie tyrimą nelinkęs pateikti.

„Galima pasakyti tik tiek, kad tas tyrimas atliekamas pagal (Baudžiamojo kodekso – BNS) 228 straipsnio 2 dalį dėl piktnaudžiavimo. Daugiau nėra ką pasakyti, kol kas nėra joks sprendimas priimtas“, – sakė V.Gulenkovas.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės Palmiros Martinkienės teigimu, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas prieš dvejus metus ir yra susijęs su galbūt neskaidriu reklamos apmokėjimu viename iš Lietuvos žurnalų.

Pateiktų įtarimų ir savo skundo Generalinei prokuratūrai pats R.Taraškevičius nekomentuoja.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius