-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtartinai „pastorintose“ vilkiko puspriekabės grindyse ir lubose aptikta kontrabanda

Kauno teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai praėjusį penktadienį sulaikė 400 tūkst. litų vertės cigarečių kontrabandą. Sustiprintą transporto priemonių kontrolę vykdžiusiems pareigūnams įtarimą sukėlė akivaizdžiai pastorintos vilkiko puspriekabės lubos ir grindys – čia ir buvo rasti suslapstyti rūkalai.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, penktadienio rytą Kauno teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 87-ajame kilometre stabdė ir tikrino iš Lietuvos į Lenkiją važiavusius krovininius automobilius.

Patikrinimui sustabdžius Baltarusijos piliečio S.T. vairuojamą tuščią krovininį vilkiką, pareigūnams sukėlė įtarimų akivaizdžiai pastorintos puspriekabės grindys ir lubos. Ne paslaptis, kad būtent šiose vietose kontrabandininkai ypač dažnai slepia nelegalius rūkalus.

Patikrinus paaiškėjo, kad tiek lubose, tiek grindyse išties įrengtos slėptuvės, kuriose pareigūnai rado 58 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Minsk“ ir „Premjer“ su baltarusiškomis banderolėmis. Beje, grindyse buvusias slėptuves kontrabandininkai buvo iškloję linoleumu, kad cigarečių pakeliai lengviau slystų juos grūdant į slaptavietę.

Bendra sulaikytų rūkalų vertė – 409 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. (Kontrabanda) ir 199-2 str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu krovininio vilkiko vairuotojas S.T. buvo suimtas 15 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius