-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įtartinais dokumentais apsirūpinęs estas uždarytas į areštinę

Ketvirtadienį VSAT Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pareigūnai netoli Pasvalio patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Polo“ lietuviškais laikinos registracijos numeriais.
Sulaikytas esto automobilis
Sulaikytas esto automobilis / VSAT nuotr.

Dokumentų patikros metu 41 metų automobilio vairuotojas estas pateikė asmens dokumentus, kurie buvo tvarkingi. Paprašius ir mašinos dokumentų, vyras pasieniečiams pateikė vokišką transporto priemonės registracijos liudijimą, tačiau pažymos apie išduotus laikinuosius numerio ženklus jis neturėjo.

VSAT pareigūnams informaciją patikrinus duomenų bazėse, paaiškėjo, kad šie numeriai yra išduoti kitam automobiliui.

Pasieniečiams įtarimų sukėlė ir esto turimas automobilio draudimo liudijimas. Šiaulių rinktinės pasieniečiai išsiuntė paklausimą draudimo bendrovei, iš kurios gavo patvirtinimą, kad šiuo draudimo liudijimu apdraustas kitas automobilis.

VSAT Šiaulių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Už šį nusikaltimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Po apklausos pasieniečiai estą dviem paroms uždarė į areštinę.

Apie sulaikytą estą ir jo turimus dokumentus buvo informuoti Pasvalio policijos pareigūnai, kurie už naudojimąsi kitos transporto priemonės valstybinio numerio ženklais jam skyrė 800 litų baudą, informuoja VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius