Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtartinas „kartonas“ – Šalčininkuose muitininkai sulaikė milijono eurų vertės slaptą krovinį

Balandžio 11 d. Šalčininkų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė didelę cigarečių kontrabandos siuntą. Apie 300 tūkst. pakelių rūkalų buvo aptikta iš Baltarusijos gabentame kartono krovinyje, kuriame įrengtos slėptuvės.

Praėjusį sekmadienį, maždaug 5 val. ryto, į Šalčininkų kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis kartono krovinį.

Tačiau mašiną apžiūrėjusiems muitinės pareigūnams kilo įtarimų: kartonas puspriekabėje buvo sukrautas gana netvarkingai. Patikrinus vilkiką detaliau, rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad oficialus krovinys tebuvo imitacija: kartono viduje išpjautos tuščios ertmės, į kurias sukrautos cigaretės.

Preliminariais duomenimis šitokiu būdu mėginta įvežti apie 308 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ kontrabandos. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti, jis buvo paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius