Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose kontrabandininkų neišgelbėjo įmantrios slėptuvės automobiliuose

Savaitgalį Kybartų kelio poste pareigūnai dviem melagingai deklaravusiems vyriškiams sugriovė planus į Lietuvą įvežti nemažą kiekį kontrabandinių cigarečių. Iš Karaliaučiaus su nelegaliu kroviniu prasmukti bandė Lenkijos ir Lietuvos piliečiai.
Kybartų poste muitininkai sulaikė cigarečių kontrabandą
Kybartų poste muitininkai sulaikė cigarečių kontrabandą / Kauno teritorinės muitinės nuotr.
Temos: 1 Muitinė

Šeštadienį muitinės pareigūnai išaiškino atvejį, kai iš Karaliaučiaus į Lietuvą vykstantis Lenkijos pilietis bandė įvežti daugiau kaip 4 tūkst. pakelių kontrabandinių tabako gaminių.

Apie 3 val. nakties lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ į Kybartų kelio postą atvykęs kaimyninės šalies pilietis K.S.S. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. 2 pakelius cigarečių ir 1 litrą degtinės. Tačiau pagal Tarnybinių tyrimų tarnybos informaciją detalų transporto priemonės tikrinimą atlikę posto ir mobiliosios grupės pareigūnai automobilyje aptiko įrengtas slėptuves, o jose – kontrabandines cigaretes.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Kybartų poste muitininkai sulaikė cigarečių kontrabandą
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Kybartų poste muitininkai sulaikė cigarečių kontrabandą

Automobilio durelių ertmėse, dvigubame dugne, perdirbtame dujų balione, degalų bako vietoje įrengtose slėptuvėse buvo rasta nuo muitinės kontrolės paslėpti 4155 pakeliai (83100) cigarečių „West Red“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais daugiau kaip 31 tūkst. litų.

Nemažas kiekis cigarečių buvo sulaikytas ir rugsėjo 7-osios, sekmadienio, vidurnaktį, kai muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais patikrino Lietuvos piliečio R.K. vairuojamą lengvąjį automobilį „Audi“. Nors iš Karaliaučiaus į Lietuvą vykstantis 54-erių vyriškis pareigūnams žodžiu deklaravo, kad gabena tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, detalaus automobilio tikrinimo metu automobilio kuro bake, dujų balione, durelių ertmėse ir variklio skyriuje buvo surasta 3740 pakelių (74800) cigarečių „Denim“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais daugiau kaip 28 tūkst. litų.

Už rūkalų kontrabandą vyriškiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, taip pat gabentos kontrabandos ir transporto priemonių konfiskavimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius