Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžūliu reidu parkinge vien „Audi“ padarė 3 500 eurų žalą, sostinėje vagia ir tūkstančių vertės dviračius

Sostinės policija tęsia brangių automobilių detalių požeminiame garaže vagystės tyrimą, tuo pačiu pareigūnai informuoja apie naujus ilgapirščių išpuolius, per kuriuos pagrobtos kartais daugiau nei visa mašina kainuojančios dviratės transporto priemonės. Savo ruožtu socialiniame tinkle gyventojai vieni kitus ragina būti budrius – įsilaužimo į automobilį galima sulaukti net dėl 10 eurų kainuojančio turto.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: dviratis ir apvogtasis „Audi A7“ automobilis / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Išvakarėse 15min buvo aprašyta nusikaltėlių ataka, kuomet M.Katkaus gatvėje, naujos statybos daugiabučio požeminėje aikštelėje, brutalaus laužymo būdu naktį apvogtos mažiausiai trys brangios transporto priemonės: išlupti „Audi“, „Mercedes-Benz“ ir BMW žibintai.

Penktadienį viešinamoje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato svarbiausių praėjusios paros įvykių suvestinėje skelbiama, kokia vienam vilniečiui padaryta turtinė žala. Pirminiais tyrimo fiksuotais duomenimis, vasario 4 d. apie 5 val. 45 min. Vilniuje, minėtoje Žirmūnų rajono gatvėje, požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, pastebėta, kad nuo automobilio „Audi A7“ (pagamintas 2013 m.), išdaužius durelių lango stiklą, pavogti priekiniai žibintai, taip pat apgadintas priekinis bamperis ir abu priekiniai sparnai. Bendras nuostolis – 3 500 eurų.

Asmeninio archyvo nuotr./Suniokotas apvogtas „Mercedes-Benz“ automobilis
Asmeninio archyvo nuotr./Suniokotas apvogtas „Mercedes-Benz“ automobilis

Žala dėl ten pat apvogtų MB ir BMW automobilių dar neapskaičiuota, arba pareigūnai turi motyvų šių duomenų skelbti.

Asmeninio archyvo nuotr./Suniokotas apvogtas BMW automobilis
Asmeninio archyvo nuotr./Suniokotas apvogtas BMW automobilis

Tačiau Vilniaus policijos atstovai šiandieną informuoja visuomenę apie kitus du įvykius, rodančius, kad nepaisant žiemos šalčių, budrūs turi išlikti brangių dviračių savininkai.

Vasario 4 d. apie 6 val. Vilniuje, Tilto g., pastebėta, kad iš bendro naudojimo laiptinės, nukirpus dvi kabamąsias dviračio spynas ir metalinę sulankstomą spyną, pavogta dviratis. Nuostolis – 2 590 eurų.

Be to, to paties ketvirtadienio pavakarę, 17 val. 12 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad dar vasario 2 d. apie 21 val. 37 min. sostinės Žalgirio g., automobilių stovėjimo aikštelėje, nepažįstamas jaunuolis laužtuvu išlaužė dviračių saugyklos duris ir, nupjovęs saugos metalinį užraktą, pavogė brangų dviratį. Bendras nuostolis dėl įsilaužimo ir vagystės – maždaug 2 000 eurų.

Apsirūpinkit mašinų apsauga, įsitikinau, kad ribų nėra, vagia net spidometrą, kuris 10 eurų vertas.

Publikacijomis spaudoje ir konkrečiais savo kaimynystėje pastebimais kriminaliniais atvejais vilniečiai vieni su kitais dalijasi socialiniuose tinkluose.

Neseniai vienas tos pačios sostinės seniūnijos gyventojas „Facebook“ skelbė nuotraukas, kaip dėl menkaverčio grobio gatvėje buvo įsilaužta į seną gatvėje stovėjusį BMW automobilį.

Nuotrauka iš Žirmūnų bendruomenės „Facebook“ profilio/Apvogtas senas BMW automobilis
Nuotrauka iš Žirmūnų bendruomenės „Facebook“ profilio/Apvogtas senas BMW automobilis

„Sveiki, noriu perspėt visus, kurie gyvena viršutiniuose Žirmūnuose (prie „Grūstės“ (Žirmūnų g. 84 – Red. past.), ir toliau), apsirūpinkit mašinų apsauga, nes įsitikinau, kad ribų tikrai nėra ir vagia net spidometrą, kuris 10 eurų vertas... Sėkmės, taika!“, – rašė pilietiškas žirmūnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius