Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įžūlus nusikaltėlis Vilniuje pavogė muitininkų sulaikytą „Audi“, taranavo saugomos aikštelės vartus ir paspruko

Vilniuje šeštadienio rytą įvykdytas įžūlus nusikaltimas, pareigūnus privertęs tik gūžčioti pečiais. Kol kas nenustatytas nusikaltėlis pateko į saugomą aikštelę, užsivedė muitininkų dėl kontrabandos sulaikytą automobilį „Audi“ ir, taranavęs aikštelės vartus, paspruko.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Incidentas įvyko apie 8 val. ryto Minsko pl. esančioje privačioje saugojimo aikštelėje. Joje saugomi pareigūnų (policijos, muitinės ir pan.) sulaikyti automobiliai.

Jau po incidento pareigūnai peržiūrėdami aikštelės apsaugos vaizdo kamerų įrašą nesunkiai atkūrė įvykių eigą. Visų pirma prie aikštelės atėjęs jaunuolis kurį laiką vaikščiojo aplink tvorą. Manoma, kad taip jis stengėsi išsiaiškinti, kurioje vietoje stovi jį dominantis automobilis.

Vėliau vaikinas netrukdomas užėjo į teritoriją (aikštelės vartai buvo atrakinti), sėdo į jį dominantį automobilį „Audi 100“ su latviškais registravimo numeriais, užsivedė mašiną ir, taranavęs aikštelės vartus, nuvažiavo.

Apie įvykį iš karto buvo pranešta policijai, tačiau iki 11 val. ryto nei pavogto automobilio, nei jį nuvariusio vaikino dar nepavyko sulaikyti.

Paklausti apie šį nusikaltimą, pareigūnai tik gūžčioja pečiais.

„Tai buvo 1992 m. laidos automobilis, jo vertė gali siekti vos 200 litų. Patys kol kas nesuprantame, kam jį reikėjo šitaip įžūliai vogti“, - sako pareigūnai.

Automobilis aikštelėje atsidūrė muitininkų nurodymu. Teigiama, kad jis buvo sulaikytas, kai viduje buvo aptikta cigarečių kontrabandos. Tačiau automobiliu gabentas nelegalus krovinys saugomas atskirai, mašinoje jo nebuvo.

Dabar svarstoma, kad automobilyje galėjo būti ir kas nors tokio, ko muitininkai per mašinos apžiūra neaptiko.

„Visko būdavo anksčiau. Juk būna, kad automobilius pavagia. Tačiau tokio įžūlumo, kad taranuotų saugomos aikštelės vartus, Vilniuje dar nėra buvę“, - sako pareigūnai.

Nors pareigūnai sako, kad tokio nusikaltimo jie nepamena, tačiau šioje saugomoje aikštelėje yra buvę kitų incidentų, privertusių stebėtis nusikaltėlių įžūlumu. 2009 m. lapkričio 22 d. čia buvo padegti keli sulaikyti vilkikai su priekabomis, ugnis rijo ir kelis sulaikytus lengvuosius automobilius.

Tąkart gaisrą ugniagesiai gesino kelias valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius