Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybė Ozzy apie policininką, atėmusį jo vairuotojo pažymėjimą: „Gal žmona jam nedavė?“

Nuotaikingomis „Pildyk“ reklamomis išgarsėjęs vilnietis Mindaugas Ponomariovas po avarijos ieško teisybės teismuose.
M.Ponomariovas teisme išdėstė savo poziciją, vairuotojui belieka sulaukti verdikto.
M.Ponomariovas teisme išdėstė savo poziciją, vairuotojui belieka sulaukti verdikto. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Pirmas nusižengimas per šiuos metus ir apskritai pirma avarija per visus 11 metų mano vairavimo“, – išgarsėjęs kaip „Tele2” reklamos „Pildyk” personažas Ozzy, portalui 15min.lt antradienį M.Ponomariovas pasakojo apie įvykį, verčiantį jį ieškoti teisybės teismuose.Iš tikrųjų, aš pats kaltas, kad kirtau ištisinę liniją, – savo kaltę dėl avarijos pripažino Ozis.

Kretingos policininkai nutarė 4 mėnesiams atimti iš Ozzy vairuotojo pažymėjimą, tačiau vilnietis pageidauja švelnesnės bausmės – piniginės baudos. Todėl vairuotojas apskundė policijos nutarimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Negeranoriškas angelas sargas

Eismo nelaimė 28 metų Ozzy tykojo pakeliui iš Palangos į Šiaulius, kai savuoju Nissan automobiliu jis trenkėsi į traktorių. Vairuotojai per avariją nesužaloti: Ozzy tik sudaužė savo išpuoselėtus „ratus“ ir dar nuvertė vieną reklamos stendą.

Ozzy teigė pasidomėjęs nuobaudomis ir sužinojęs, jog už jo padarytą nusižengimą gali būti skirta maksimali 350 litų bauda. Todėl vairuotojo pažymėjimo atėmimas M.Ponomariovui atrodo neadekvati bausmė.

„Pareigūnas turbūt negavo nuo žmonos ryte, kaip sakant, gal žmona nedavė? Nežinau, kokios ten problemos, bet jis buvo labai piktas, net nepažiūrėjo man į akis“, – negeranorišku angelo sargo elgesiu piktinosi M.Ponomariovas.

Vaikinas minėjo, kad be teisių būtų kaip be rankų. „Nežinau, gal pareigūnas dabar važinės už mane dirbti? Arba vežios mane į darbą?“ – su ironija retoriškai klausė Mindaugas. Jis sakė neretai darbo reikalais turintis nulėkti į Rygą. Kartais jis sulaukia skambučio, kad jau už pusvalandžio turi būti kitoje miesto vietoje, kur, pavyzdžiui, bus įrašinėjama radijo reklama.

Ozio „Nissan“ ir trys traktoriai

„Iš tikrųjų, aš pats kaltas, kad kirtau ištisinę liniją“, – savo kaltę pagaliau pripažino Ozzy.

Jis dar puikiai prisimena visas kiek daugiau nei prieš menėsį įvykusio eismo incidento aplinkybes: „Tai buvo Kretingos miestelyje. Važiavau paskui traktorių gal kilometrą, gal daugiau. Vienas traktorius pradėjo daryti manevrą – lenkti kitą traktorių, važiuodamas 30km/val. greičiu. Aš palaukiau, kol jis aplenkė. Tada ir aš aplenkiau tą traktorių. Žiūriu, jis vėl įjungė posūkį, kad į kairę pusę suks. Mačiau, kad priekyje važiuoja dar vienas traktorius.

Ruslano Kondratjevo/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Ponomariovas
Mindaugas Ponomariovas

Aš įsijungiau pirmą bėgį, parodžiau posūkį ir pradėjau lenkimą. Bet pasirodė, kad tas traktorius tuo metu suko į kairę – ten buvo sankryža, kurios aš nepastebėjau.“

Kaltę M.Ponomariovas nuoširdžiai pripažino ir teisėjai Halinai Zaikauskaitei. „Sutikau su pažeidimu. Pasakiau, kad esu kaltas, pasielgiau neapdairiai. Bet man reikalingos teisės, todėl prašau švelnesnės nuobaudos“, – šiandien teisme dėstė Ozzy.

Vairuodamas klaidų neišvengia

Administraciniam teismui pateiktoje medžiagoje nurodyta, kad vilniečiui M.Ponomariovui jau ne sykį teko pabendrauti su eismo priežiūros pareigūnais.

Pernai rugpjūčio 23 dieną jis viršijo greitį kelyje Vilnius-Kaunas, atkarpoje, kur jis ribojamas iki 80km/val.

2007 metais Ozzy sostinės A.Juozapavičiaus gatvėje buvo užblokavę ratą – Mindaugas nepastebėjo naujai atsiradusio automobilio stovėjimą draudžiančio ženklo.

Be to, pernai Ozzy buvo įsivėlęs ir į kitą istoriją, kai dėl pernelyg drąsaus vairavimo patyrė brutalią mandagumo pamokėlę. M.Ponomariovas minėjo, kad jį sumušęs vairuotojas atsiprašė, todėl byla nutraukta.

Teisėja pažymėjo, kad daugiau nei prieš metus užfiksuoti KET pažeidimai formaliai laikomi nebegaliojantys. H.Zaikauskaitė motiniškai sakė suprantanti M.Ponomariovą, kad padarytas KET pažeidimas jam atrodo mažesnis nei paskirta 4 mėnesių teisių atėmimo bausmė.

„Nutarimą jums išsiųsime paštu, jei turėsime finansinių galimybių“, – apie tai, kad verdikto lauktų po spalio 22 dienos, atsisveikindama informavo teisėja H.Zaikauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius