-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Basanavičiaus gimnazijos prieigose policininkės gaudė rūkančius moksleivius

Sostinės nepilnamečiams už rūkymą – administracinė atsakomybė.
Nuo šiol viešai rūkantys paaugliai arba jų tėvai bus baudžiami.
Asociatyvinė iliustracija: viešai rūkantys paaugliai arba jų tėvai yra baudžiami. / "15min" nuotr.

Rugsėjo 14 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnės vykdė prevencinę priemonę, kurios metu Jono Basanavičiaus gimnazijos prieigose ir gretimų namų kiemuose, stebėjo, kaip laikomasi Lietuvos Respublikos tabako kontrolės įstatymo 19 str. („Tabako gaminių vartojimo ribojimas“) nuostatų, draudžiančių visose švietimo įstaigose ir jų teritorijose rūkyti.

Prevencinės priemonės metu buvo nustatyti 5 administracinės teisės pažeidimai, kuriuose nepilnamečiai rūkė tabako gaminius, elektronines cigaretes arba juos turėjo. Pareigūnėms jie prisipažino žinoję, kad rūkyti ar turėti tabako gaminius nepilnamečiams draudžia įstatymas.

Dėl moksleivių padaryto teisės pažeidimo pradėtos administracinės teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1856 str. nuostatas.

Policija primena, kad 185 (6) str. numato („Jaunesnių kaip aštuoniolikos metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymas (vartojimas) ar jų turėjimas“):

Jaunesnių kaip 16 metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Tokie pat veiksmai, numatyti šio straipsnio 1 dalyje, padaryti pakartotinai per vienerius metus po administracinės nuobaudos paskyrimo, užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius