-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo byloje įtariamųjų daugėja

Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo bylą tiriantys pareigūnai neslepia – D.Kedžio mirtis smarkiai apsunkino galimybę išnarplioti kraupų nusikaltimą, rašo „Lietuvos rytas“.
Atsitiktinai D.Kedžio filmuotoje medžiagoje į kadrą pakliuvęs plikis, ant kurio krito žudynių bendrininko šešėlis.
Albertas Žilius į kadrą atsitiktinai pakliuvo Drąsiaus Kedžio filmuotoje medžiagoje. / Kadras iš „YouTube“

Tiesa, vilties suteikė tai, kad antradienį buvo sulaikytas D.Kedžio draugas Albertas Žilius, pastaruosius kelis mėnesius buvęs Ispanijoje.

Ne kartą teistas Juodkrantės gyventojas prieš pat Kalėdas motinai pareiškė vykstantis dirbti į užsienį. Jis žadėjo grįžti iki vasaros, kad spėtų įsidarbinti Neringos gelbėjimo stotyje. Pernai, užpernai ir dar porą sezonų A.Žilius dirbo gelbėtoju Juodkrantėje kartu su D.Kedžiu.

Išskridęs iš Vilniaus oro uosto į Ispaniją, A.Žilius su motina nė karto nesusisiekė. Antradienį nusileidęs Kauno oro uoste jis atsidūrė areštinėje.

„Po žmogžudysčių Albertas tapo nekalbus, paslaptingas. Susidarė įspūdis, kad jis žinojo, kur slapstosi D.Kedys“, – prisiminė Juodkrantės seniūnijoje dirbanti buvusi A.Žiliaus mokytoja Angelina Stakauskienė.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis atskleidė, kad J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo byloje, kurioje D.Kedys likęs kaip vienas pagrindinių įtariamųjų, be A.Žilio, yra dar vienas naujas įtariamasis.

„A.Žiliui pateiktas įtarimas dėl bendrininkavimo nužudymo byloje. Bendrininkavimas reiškia pagalbą, aprūpinimą, paslėpimą. Kitam asmeniui įtarimas pareikštas irgi dėl bendrininkavimo. Jis nebuvo sulaikytas, jam kardomoji priemonė nepritaikyta. Jis gyvena laisvėje“, – sakė K.Betingis, bet nepatikslino, kas antrą įtariamąjį sieja su D.Kedžiu – giminystė ar draugystė.

„Prieš keletą dienų iš Graikijos ambasadoriaus gavome informacijos, kad policija Atėnuose rado Lietuvos pilietį be dokumentų, be nuovokos, sumuštą. Jis buvo nuvežtas į policiją, po to pats kreipėsi į ambasadą, kad jam būtų leista parvykti į Lietuvą. Jis būtų parvykęs anksčiau, bet įstrigo dėl atšauktų lėktuvų skrydžių. Kai tik buvo galima, jis buvo parskraidintas ir čia pasitiktas“, – pasakojo K.Betingis ir patikslino, kad kalbama apie A.Žilį.

K.Betingis pridūrė, kad tai, jog A.Žilius sulaikytas tuo pat metu, kai rastas D.Kedžio kūnas, tėra sutapimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius