-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Razma pasipiktino, kad policininkai nesiveržė į sugėrovus pasikvietusio karantinuoto vyro namus

Konservatorius Jurgis Razma feisbuke piktinosi situacija, kai izoliuotis turintis asmuo Šilalės rajone, Bijotų kaime, susikvietė į namus sugėrovus ir iškėlė šventę, o iškviesti policininkai paaiškino, kad negali veržtis į vidų. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis politikui priminė, kad Lietuvoje dar galioja įstatymai ir pareigūnai neturi teisės dėl administracinio nusižengimo laužti durų bei veržtis į privačią erdvę ir pridūrė, kad vyrui jau skirta bauda.
Alkoholis
Alkoholis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

J.Razma feisbuke pasidalino perskaityta istorija, kad ketvirtadienį iš Vokietijos grįžęs vyras, kuriam privaloma 14 dienų saviizoliacija, susikvietė į svečius sugėrovų.

„Mėginome prisiskambinti policijai ir pranešti apie pažeidimą. Ir žinote, likome labai nustebinti, kai mums paaiškino, kad jokio pažeidimo jie fiksuoti negali, nes karantinuojamasis asmuo juk niekur iš namų neina, sėdi užsidaręs savo namuose.

Mūsų paaiškinimas, kad su juo šiuo metu esantys asmenys turi šeimas (vienas gyvena su senyvo amžiaus tėvais, kurie priklauso rizikos grupei, kitas su žmona, kuri dirba slaugos ligoninėje), jų neįtiko, kad reikia įsikišti policijai“, – dėstoma politiko pasidalintoje istorijoje.

Galiausiai žmonės susisiekė su Bijotų seniūnijos seniūnu, kuris atvykęs į vietą prisišaukė pareigūnus.

Tačiau atvykę Tauragės pareigūnai bandė prisibelsti į namus, tačiau durų niekas neatidarė. Policininkai susirūpinusiems žmonėms paaiškino, kad jie neturi teisėto pagrindo laužtis į karantinuoto žmogaus namus.

J.Razma rašė, kad kreipėsi į policijos generalinį komisarą dėl galbūt aplaidaus reagavimo. Taip pat jis paklausė Sveikatos apsaugos ministerijos, ar tokios situacijos neturėtų būti teisiškai reglamentuotos.

Į šį politiko įrašą sureagavo policijos atstovas R.Matonis, kuris politikui priminė, kad dėl administracinio pažeidimo policija negali veržtis į žmogaus namus ir laužti durų – tai būtų neteisėta.

15min primena, kad asmens būsto neliečiamumas – Lietuvos Konstitucijoje įtvirtinta vertybė, kuri gali būti pažeidžiama tik išimtiniais atvejais.

Apie šią konkrečią situaciją pasiteiravus R.Matonio, jis paaiškino, kad Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai vyrui jau skyrė pusę minimalios baudos – 250 eurų.

„Dėl administracinių nusižengimų padarymo brautis į privačią erdvę pareigūnai negali“, – paaiškino R.Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius