Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaguar“ vairuotojo užpuolimas greitkelyje: 3-iasis įtariamasis liks suimtas 2 mėnesius

Paskirta kardomoji priemonė trečiam įtariamajam plėšimu, panaudojus šaunamąjį ginklą.
Dainius Antanaitis
Asociatyvi iliustracija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Kauno apylinkės teismas iš dalies patenkino prokuroro prašymą ir dviejų mėnesių terminui paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą R. K, įtariamam, kartu su kitais asmenimis, įvykdžius plėšimą, panaudojant šaunamąjį ginklą.

Teismo nutartyje pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo, R. K., pareikštas pagrįstai. Atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis R. K. galimai naują nusikalstamą veiką padarė tuoj pat išnykus teistumui už panašaus pobūdžio nusikaltimo padarymą, kardomoji priemonė paskirta nustačius tai, jog įtariamasis, būdamas laisvėje, gali daryti naujus nusikaltimus.

Prokuroras kardomosios priemonės skyrimą motyvavo ir tuo, jog įtariamasis, būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, prokuroro ar teismo. Teismas, įvertinęs ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinktus duomenis, nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes bei R. K. charakterizuojančią medžiagą, kardomosios priemonės šiuo pagrindu neskyrė, pažymima Kauno apylinkės teismo pranešime.

įtariamojo veiksmai, t. y. savanoriškas atvykimas į policijos įstaigą, vertinami kaip neigiamų pasekmių suvokimas.

Nutartyje pažymėta, kad įtariamojo veiksmai, t. y. atvykimas į policijos įstaigą, vertinami kaip R. K. neigiamų pasekmių suvokimas, kas pašalina tikimybę, jog pastarasis gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Įtariamajam R. K. kardomoji priemonė – suėmimas, paskirta dviejų mėnesių terminui, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius