Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau 13 kartų teistas vaikinas vėl ilgiems metams pasiųstas už grotų – šį kartą dėl grasinimus susprogdinti teismą

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį klaipėdiečiui A.K. (gim. 1993 m.), kuris pripažintas kaltu dėl grasinimo sunkiai sutrikdyti žmonių sveikatą bei susprogdinti turtą, nepagarbos teismui, valstybės tarnautojo įžeidimo bei grasinimo panaudoti fizinį smurtą ir sunaikinti ar sugadinti turtą, atviro vertimo kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime, kaltinamasis nuteistas 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, kuri subendrinta su Klaipėdos m. apylinkės teismo 2010-04-20 nuosprendžiu - nuteistajam paskirta ir neatlikta 5 metų ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausme, jam paskirta galutinė subendrinta 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jaunuolis nuteistas už tai, kad 2011 m. birželio 25 d. būdamas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje parašė grasinantį laišką Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai bei Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokurorei.

Kaltinamasis teisėjus ir prokurorę išvadino necenzūriniais žodžiais, grasino sunkiai sutrikdyti teisėjų, prokurorės, jų artimųjų – vaikų sveikatą ir sprogdinti automobilius bei Klaipėdos apygardos teismo pastatą. Tokiais savo veiksmais A.K. išreiškė nepagarbą teismui bei įžeidė valstybės tarnautoją.

Be to jis atvirai savo naudai vertė kitus asmenis perduoti didelės vertės turtą – 2011 m. liepos 2 d. parašė Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegijai adresuotą laišką, kuriuo reikalavo pervesti į banko sąskaitą 50 tūkst. litų. Buvo grasinama, kad nepervedus reikalaujamos pinigų sumos, bus fiziškai susidorota su nurodytais teisėjais ir jų šeimos nariais, bus sunaikintas ar sugadintas jų turtas.

Kaltinamasis kaltu prisipažino ir nurodė, kad buvo padavęs apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau kai teismas jo skundą atmetė, jis supyko ir parašė pirmąjį laišką, kuriuo norėjo tik pagąsdinti. Vėliau A.K. parašė antrąjį laišką reikalaudamas pinigų, nurodydamas netikrą sugalvotą banko sąskaitą.

A.K. anksčiau jau 13 kartų teistas už turtinius nusikaltimus. Jis teigė, kad norėjo tik pajuokauti. Kaltinamajam davus parodymus ir prisipažinus, jo kaltę padarius nusikalstamus veiksmus patvirtino ir nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymai, rašytiniai bei daiktiniai byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje išnagrinėti įrodymai.

Kauno apygardos teismas kaltinamąjį A.K. pripažino kaltu ir nuteisė 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, kurią subendrinęs su Klaipėdos m. apylinkės teismo 2010-04-20 nuosprendžiu nuteistajam paskirta ir neatlikta 5 metų ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausmė, paskyrė galutinę subendrintą 7 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią A.K. atliks pataisos namuose.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius