Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunam vyrui galvą Telšių rajone nupjovę broliai ilgam pasiųsti už grotų

Šiaulių apygardos teismas penktadienį brutalaus nužudymo byloje kalėti nuteisė du brolius. Broliai Lukošiai nuteisti kalėti dėl 2011 metų rudenį Telšių rajone įvykdyto nusikaltimo, kai jaunam vyrui buvo nupjauta galva.
Temidė
Temidė / BFL nuotr.

Teismas brolius pripažino padėjus įvykdyti nužudymą, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Virginijus Lukošius iš viso kalės devynerius metus ir šešis mėnesius, jam bausmė subendrinta su kitu anksčiau paskelbtu nuosprendžiu už nesunkų sveikatos sutrikdymą. Jo brolis Mantas Lukošius kalės devynerius metus.

Teismas nusprendė, kad surinktų įrodymų pakanka pripažinti brolius kaltais. Be to, Lukošiai prisipažino kaltais ir padėjo atskleisti nusikaltimą. Broliai teigė, kad bijojo savo dėdės Alberto S., kad jų pačių nenužudytų.

Vyrai taip pat turės atlyginti daugiau nei 300 tūkst. litų turtinę ir neturtinę žalą nužudytojo Ramūno R. artimiesiems, taip pat advokato išlaidas.

Nusikaltimas įvykdytas 2011 metų spalio 10 dieną Telšių rajone.

Po kurio laiko Džiuginėnų kaimo teritorijoje, prie Geimanto ežero, rastas vyro lavonas be galvos. Pareigūnai nustatė, kad tai 36-erių Ramūno R. lavonas. Telšiškis buvo ieškomas kaip dingęs be žinios. Nužudytojo galva rasta miške Plungės rajone užkasta negiliai žemėje.

Paaiškėjo, kad Ramūnas R. buvo nugabentas automobiliu į atokią vietą ir ten kastuvu bei peiliu nupjauta galva. Manoma, kad žiauriam nusikaltimui ryžtasi dėl praeityje Ramūno R. pasakyto Albertui S. žodžio „gaidys“.

Dėl nužudymo iš pradžių buvo suimti keturi asmenys. Vienas iš jų – Albertas S. – netrukus nusižudė policijos areštinėje. Manoma, kad jis buvo pagrindinis nusikaltimo vykdytojas.

Netrukus po įtariamojo laidotuvių Telšių kapinėse žmonės rado atkastą 49 metų Alberto S. kapą, o karsto dangtį atidengtą. Telšių policija aiškinosi, kas išniekino nusižudžiusiojo įtariamojo žmogžudyste kapą, vėliau tyrimas buvo nutrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius